Muuttuva Ylöjärvi taivaalta – Kolmenkulman alue

Juttusarjamme kertoo miltä kasvavan Ylöjärven muuttuva maisema näyttää ilmasta katsottuna. Tämä kuvasarja näyttää, miten Kolmenkulman alue on kehittynyt.

Kolmenkulman alue on ollut jo pitkään yksi Ylöjärven tärkeimmistä yritysalueista, johon on saatu jo useita isoja yritystoimijoita. Uusia halleja ja toimitiloja on rakennettu ahkerasti.

Vuoden 2022 keväällä Ylöjärven kaupunki osti peräti 80 hehtaaria maata Kolmenkulmasta tarjotakseen sijoituspaikkaa etsiville yrittäjille sijainnillisesti, logistisesti ja laadullisesti ainutlaatuisia vaihtoehtoja.
Kolmenkulmaan on haluttu moderneja ja uudenlaisia tonttivaihtoehtoja. Huomiota on kiinnitetty erityisesti tonttien kokoon ja niiden suomiin mahdollisuuksiin.
Alueella on yhä runsaasti tilaa uusille yritystoimijoille

 

Fakta: Viljakkalan liikuntahalli Vilske
  • Vuonna 2017 Kolmenkulman yritysalueella toimiva Jasper sai naapurin, kun maanrakennusta ja -kuljetusta harjoittava Pimara alkoi rakentaa 2 500 neliön halliaan.
  • Vuoden 2021 maaliskuussa uutisoitiin, että neljä nuorta yrittäjää rakennuttaa Suomen suurimman padel-hallin Kolmenkulmaan. Saman vuoden lokakuussa kerrottiin venehotelli IRown rakentamisesta.
  • Ylöjärvi teki neljän miljoonan euron maanhankinnan Kolmenkulmasta vuoden 2022 huhtikuussa.en 2020 elokuussa.
  • Pirkanmaalla rakennusalan ammattilaisten palvelemiseen keskittynyt rautakauppa Hartman rakentaa parhaillaan uutta 12 000 neliön toimitilaa Kolmenkulmaan.

Lähde: Ylöjärven Uutiset

Kuva 13.3.2020: Reilut kolme vuotta sitten Kolmenkulma näytti vielä lähinnä tyhjältä tonttimaalta ja yrityksiä oltiin vasta houkuttelemassa alueelle. (Kuvat: Jani Saarenpää)
Kuva 30.6.2023: Venehotelli iROW vietti avajaisiaan viime elokuun lopulla.
Kuva 30.6.2023: El Padel -halli kohosi moottoritien varteen nopeasti. Avajaisia vietettiin vuoden 2021 marraskuussa. Sen jälkeen alueelle on noussut myös monta muuta uutta toimitilaa.