Pääkirjasto Leijassa on käyty lehtivarkaissa – ”jos alkaa omatunto kolkuttamaan, niin vielä ehtii peruuttamaan asian”

Lehtivarkaudet ovat kirjastossa toistuva, mutta ei jatkuva ilmiö. Mikäli lehtiä ei palauteta, kirjastosta ollaan yhteydessä poliisiin ja tekijä pyritään selvittämään valvontakamerakuvien avulla.
Pääkirjasto Leijan lehtilukusalissa on kattava määrä sanoma- ja aikakauslehtiä. Lehtivarkaudet kutistavat valikoimaa, sillä varastettujen tilalle ei hankita uusia lehtiä. (Arkistokuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärven kaupunginkirjaston Instagram-tilillä kerrottiin tiistaina, että pääkirjasto Leijasta on varastettu sanoma- ja aikakauslehtiä. Ylöjärven kirjastotoimenjohtaja Liisa Nikkilä kertoo, että lehtiä on viety mahdollisesti viime viikon lopulla tai tämän viikon alussa.

Kirjastosta on varastettu muun muassa useita eri paikallislehtiä sekä Talouselämän ja Kauppalehden numeroita. Lisäksi on viety myös Tekniikan Maailman ja Rakennusmaailman lehtiä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun keskuskirjastossa on käyty varkaissa.

– Tämä on toistuva ilmiö, mutta ei onneksi jatkuva. Eli ei kirjastosta varasteta lehtiä jatkuvasti, mutta aina silloin tällöin niitä viedään, Nikkilä sanoo.

Muutama vuosi sitten Leija-kirjastosta lehtiä varastanut henkilö saatiin kiinni kirjaston valvontakameroiden kuvien avulla.

– Silloin asiasta tehtiin rikosilmoitus ja asia saatiin hyvin selvitettyä ja käsiteltyä loppuun. Ehkä monet asiakkaat eivät ymmärrä, miten hyvät valvontakamerat kirjastossa oikeasti on, Nikkilä huomauttaa.

Myös tällä kertaa kirjastosta ollaan valmiita ottamaan yhteyttä poliisiin, mutta Nikkilän mukaan varkaalla on vielä mahdollisuus palauttaa lehdet ilman seuraamuksia.

– Toivomme, että tekijä tai tekijät palauttavat lehdet vaikka palautusluukkuun, niin asiaa ei tarvitse tutkia pidemmälle. Eli jos alkaa omatunto kolkuttamaan, niin vielä ehtii peruuttamaan asian.