Muuttuva Ylöjärvi taivaalta – Viljakkalan yhtenäiskoulun liikuntahalli Vilske

Juttusarjamme kertoo miltä kasvavan Ylöjärven muuttuva maisema näyttää ilmasta katsottuna. Näin etenivät Viljakkalan liikuntahallin rakennustyöt.

Viljakkalan yhtenäiskoulun viereen valmistui vuoden 2020 tammikuussa täysin uusi liikuntahalli Vilske.

Valmistumisensa jälkeen Vilske-liikuntahalli on tarjonnut monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Liikuntasalissa on laadukas perusliikuntavälineistö sekä muun muassa salibandykaukalo ja koripallotelineet. Vuoden 2020 elokuussa halliin avattiin myös uusi kuntosali.

Liikuntahallin salissa on lisäksi katosta laskeutuva valkokangas ja huippuluokan äänentoisto, joten se tarjoaa siten urheilun lisäksi puitteet myös erilaisille tapahtumille.

Halli on kouluaikoina Viljakkalan koulun käytössä, mutta muina aikoina sekä liikunta- että kuntosali ovat yleiskäytössä.

 

Fakta: Viljakkalan liikuntahalli Vilske
  • Valmistui tammikuussa 2020
  • Hallin rakennuskustannukset olivat noin 2 miljoonaa euroa
  • Hallirakennus sisältää 400 neliön liikuntasalin ja 40 neliön kuntosalin, joka on avattu vuoden 2020 elokuussa
  • Yhteensä kerrosalaa noin 800 neliötä ja tilavuus noin 5 500 kuutiota
  • Halli ja kuntosali ovat arkisin kouluaikoina Viljakkalan koulun käytössä. Muina aikoina sali on yleiskäytössä aukioloaikojen puitteissa.

Lähde: Ylöjärven Uutiset, Ylöjärven kaupunki

Tältä näytti Viljakkalan yhtenäiskoulun viereisellä työmaa-alueella 16.4.2019, kun rakennustyöt olivat vasta alkaneet. (Kuvat: Jani Saarenpää)
Rakennustöiden päästyä vauhtiin liikuntahalli oli noussut harjakorkeuteensa jo 18.7.2019. Tästä puoli vuotta myöhemmin tammikuussa 2020 halli oli jo valmis.
Valmis liikuntahalli 7.5.2020 Viljakkalan yhtenäiskoulun vieressä. Kuvassa etualalla näkyvä hiekkapäällysteinen parkkialue on saanut vielä myöhemmin asfalttipäällysteen.