Vahannan ratsutilalla tavoitellaan kaupungin mestaruuksia – Este- ja kouluratsastuksessa nähdään yhteensä 73 kilpailusuoritusta

Ylöjärven este- ja kouluratsastuksen mestaruuskilpailut järjestetään ensi viikonloppuna Vahannan ratsutilalla. Lauantaina vuorossa on kouluratsastus ja sunnuntaina esteratsastus.

Esteratsastuskilpailussa on kuusi luokkaa. Luokissa nähdään yhteensä 43 kilpailusuoritusta. Kilpailuissa on kaikkiaan 26 ratsukkoa.
Eniten osallistujia, 14 kilpailijaa, nähdään Prix de Terassitehdas -luokassa, jossa esteet ovat 70-senttiset. Luokassa jaetaan Ylöjärven junioriestemestaruuss ja suomenhevosestemestaruus. Prix de Teboil Ylöjärvi -luokasa kilpailijoita on 13 ja tässä 80-senttisten esteiden luokassa jaetaan Ylöjärven senioriestemestaruus.

Kilpailussa jaetaan kaupungin mestaruudet. (Kuva: Goodwill Riders)

Prix de Equiara EQ -luokassa jaetaan Ylöjärven lapsiestemestaruus ja Prix de Sukkamestarit -luokassa jaetaan Ylöjärven harrraste-estemestaruus. Vaativimmassa Prixde Yena Wellness -luokassa esteet ovat 100-senttiset ja kilpailijoita on vain kaksi.

Kouluratsastuskilpailuissa nähdään kolme kilpailuluokkaa, joissa nähdään yhteensä 27 urheilijaa ja 26 hevosta, jotka tekevät yhteensä 30 kilpailusuoritusta. Prix de Subway -luokassa jaetaan Ylöjärven lapsikoulumestaruus ja harrastekoulumestaruus. Prix de Hämeenkyrön Ikkunatehdas -luokassa ratsastetaan Ylöjärven juniorikoulumestaruudesta ja suomenhevoskoulumestaruudesta. Prix de Fressi Ylöjärvi -luokassa kilpaillaan Ylöjärven seniorikoulumestaruudesta.

Molempien päivien ohjelma alkaa aamuyhdeksältä ja päättyy, kun viimeinen luokka on ratsastettu. Kilpailun järjestää Goodwill Riders.
Kilpailujen yhteydessä järjestetään hevos- ja ratsastusvarustekirppis.