Provinssimetsä ja Lasten runovallankumous – Kirsi Kunnaksen runot osaksi lukutaito-opetusta

Provinssi on Seinäjoella 29.6.–1.7. järjestettävä Ihmisten Juhla. Provinssin ydinarvoihin kuuluvat ekologisuus ja kestävä kehitys. Näiden lisäksi juhlan perusarvoja ovat turvallisuus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Provinssi aloittaa tänä vuonna yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa kolme vuotta kestävän keräyksen, jonka tarkoituksena on etsiä ja rauhoittaa oma suojelualue Provinssimetsä. Sitä etsitään ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalta.

Luonnonperintösäätiö on tulevana viikonloppuna mukana Provinssin Ihmisten Puistossa. Luonnonperintösäätiön pisteellä juhlija voi osallistua keräykseen ja samalla hyvittää festivaalihiilijalanjälkensä maksamalla yhden euron summan. Tämän lisäksi juhlija voi kartuttaa keräystiliä lahjoituksella tai ostamalla säätiön tukituotteita, joista saatava tulo ohjataan Provinssimetsä-keräykseen.

Provinssin ja Luonnonperintösäätiön yhteiseen kampanjaan voi osallistua Luonnonperintösäätiön kampanjasivuilla tai tekemällä tilisiirron säätiön lahjoitustilille:
– Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö.
– Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93.
– Käytä viitenumeroa 3379.

Edustan Provinssissa Luonnonperintösäätiötä ja toimin siellä keräysvastaavana. Kerron myös Ylöjärvestä ja Tiitiäisen metsästä.
Ensi vuonna on kulunut 100 vuotta suuren metsien ystävän, kirjailija ja taiteen akateemikko Kirsi Kunnaksen syntymästä. Toteutamme silloin kulttuurikeskus PiiPoon hallinnoiman Lasten runovallankumous -hankkeen.

”Tuomme Kirsi Kunnaksen rakastetut runot osaksi koulujen ja varhaiskasvatuksen lukutaito-opetusta. Lasten runovallankumous tavoittaa kokonaisen ikäluokan, kun se jakaa kaikille vuoden 2024 ekaluokkalaisille juhlavuoden runoantologian. Samalla juhlitaan lasten omaa luovuutta ja sanataidetta, kun he pääsevät itse riimittelemään ja leikkimään kielellä.”

Musiikki ja runous saavat ylistyksensä Provinssin kesässä.

Jussi Kytömäki
Ikimetsän ystävät ry (yhdistys on Luonnonperintösäätiön tukiyhdistys)