Myllypuron kunnostustalkoot järjestetään poikkeuksellisesti jo lauantaina 10.6.

Ylöjärven Myllypuron kunnostustalkoot järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti jo alkukesällä. Tämän jälkeen lähialueiden virtavesien kunnostus jatkuu elokuussa aiempien vuosien tapaan.
Kunnostus on tuottanut jo hyviä tuloksia. Taimenten on todettu lisääntyneen luontaisesti Myllypurossa. (arkistokuva)

Pirkanmaan virtavesien kunnostustalkoot järjestetään myös tänä vuonna. Aiemmista vuosista poiketen ensimmäiset talkoot ovat Ylöjärven Myllypurolla jo alkukesästä lauantaina 10.6. Tapahtuma järjestetään Siivikkalan puistoalueella osoitteessa Kaukolantie 2.

Kunnostustalkoot alkavat kello 11. Talkoiden yhteydessä pyritään kuitenkin järjestämään sähkökoekalastusnäytös, ja mikäli näytöstä haluaa seuraamaan, kannattaa paikalle saapua viimeistään kello 10.30. Muutoin talkoisiin voi osallistua täysin oman aikataulun puitteissa.

Talkootapahtuman tavoitteena on kunnostaa virtavesiä ja mahdollistaa taimenille paremmat elin- ja lisääntymisolosuhteet. Kyseessä on kaikille vapaa tapahtuma, jonka järjestävä Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys (KVVY) kannustaakin varsinkin lapsiperheitä osallistumaan.

Paikalla järjestetään myös muonitus, joten osallistujien toivotaan ilmoittautuvan talkoisiin etukäteen. Ilmoittautumisen voi tehdä sähköisellä lomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://kvvy.fi/yhdistys/tapahtumat/.

Ensimmäisten talkoiden jälkeen kunnostus jatkuu aikaisempien vuosien tapaan elokuussa. Elokuun puolivälistä alkaen kunnostustalkoita järjestetään Ylöjärven lähikuntien virtavesissä joka lauantai kello 11 aina syyskuun loppuun asti.

Virtavesien kunnostuksella on saatu hyviä tuloksia

Kunnostustalkoot ovat osa KVVY:n viime vuonna käynnistynyttä VIRTA2-hanketta, joka puolestaan on jatkoa vuonna 2018 käynnistyneelle nelivuotiselle VIRTA-hankkeelle. Hankkeiden tavoitteena on ollut edistää ja toteuttaa virtavesien ja taimenkantojen hoitotoimia sekä turvata hoitotyön jatkuvuutta.

Vuosia kestänyt työ on tuottanut positiivisia tuloksia, sillä taimenen on jo todettu lisääntyneen Myllypurossa ensimmäistä kertaa luonnollisesti.

 

LUE MYÖS: Pitkäjänteinen työ tuotti hedelmää: Taimenet lisääntyivät ensimmäistä kertaa luontaisesti Siivikkalan Myllypurossa