Kaupungin tulos kohoamassa tänä vuonna yli puolta ennakoitua paremmaksi – ”Tämä alkuvuosi on ollut poikkeuksellisen hyvä tonttikauppojen osalta”

Ylöjärven kaupungin eri osastoilta koottujen tilinpäätösennusteiden perusteella kaupungin tulos olisi tänä vuonna seitsemän miljoonaa euroa ylijäämäinen. Talousarviossa tulos ennakoitiin 3,3 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi, joten kasvua on rajusti.

Verotulot ovat nousemassa ennakoitua suuremmiksi. Kunnallisverotuloja arvioidaan kertyvän noin 2,74 miljoonaa euroa budjetoitua enemmän. Yhteisöverotuloja olisi puolestaan tulossa 735 000 euroa arvioitua enemmän ja kiinteistöverotuloja on kertymässä 485 000 euroa ennakoitua enemmän.

Lisäksi kaupungin maanmyyntituotot ylittävät reilusti budjetoidun. Alkuvuoden aikana on toteutunut usea iso maakauppa, jotka nostavat talousarvion tuotto-odotusta 1,5 miljoonasta eurosta 4,5 miljoonaan euroon.

– Olemme tehneet muutaman vähän isomman tonttikaupan. Prisman tontti oli reilun miljoonan euron kauppa ja Kolmenkulman yritystonteista on tehty kauppoja, joista on kertynyt noin miljoona euroa. Myös Peabin kerrostalotontit kaupungintalon vieressä ovat osa tätä tulonmuodostusta, Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki selvittää.

Lisäksi kaupungin kaavoituspuoli on tehnty VRP Rakennuspalvelut Oy:n kanssa kaupat Kultaniityn tonteista.

– Kyllä tämä alkuvuosi on ollut poikkeuksellisen hyvä tonttikauppojen muodossa. Se on vähän sattumaakin, että niitä on nyt osunut tähän kohtaan näin monta, Isolähteenmäki toteaa.

Hänen mukaansa yritystonttipuolella on luvassa lisää isoja kauppoja, joista kauppasumma kilahtaa vielä tänä vuonna kaupungin kassaan.

Kuluja kaupungille on alkuvuoden perusteella tullut lisää pääsääntöisesti palkkaratkaisun sopimuskorotuksista, jotka toteutuivat budjetoitua isompina. Tämän lisäksi muita lisätarpeita on lähinnä työllisyyspalveluilla ja kasvatus- ja opetuslautakunnalla.