YIlves koki karvaan pettymyksen taipuessaan kotikentällä pronssiotteluun

Ennätysmäisen kotiyleisön edessä pelannut Ylöjärven Ilves joutui taipumaan Naisten Futsal-Liigan välieräsarjan ratkaisevassa viidennessä ottelussa.

Helsinkiläinen HIFK FS raivasi tiensä finaaliotteluihin MuSaFutsalia vastaan tuloksella 2–4 (1–1) passittaen ylöjärveläiset pronssiotteluun.
Kauden viimeiset mustelmat ansaitaan taistelussa pronssisista mitaleista kovaa Espoon GFT:tä vastaan Urheilutalolla vappuaattona kello 15 alkaen.

Ratkaisevaan otteluun YIlves oli saanut jälleen mukaan Rosa-Maria Sirenin ja Elina Korsumäen. Kovat minuutit runkosarjan jälkeen pelannut avauskenttä saikin kuormaa jakamaan täyden kakkoskentän pitkästä aikaa.

HIFK sai luotua kovaa painetta YIlveksen maalille. (Arkistokuva)

Ottelu alkoi vauhdikkaana ja molemmissa päissä kenttää syntyi tilanteita, jotka ottivat yleisön heti mukaan tunnelmaan. Nyt pelattiin uhrautuvaa ja niukasti tilaa antavaa peliä. Maalivahdeille asti ei monikaan tilanne yltänyt, mutta fyysinen vääntö kenttäpelissä tempasi yleisön mukaansa.

Maalin teon aloitti vierasjoukkue ajassa 15.13 komealla kaukolaukauksella takatolpan kautta verkon perukoille. Tiia Savolainen iski näin ensimmäisen kolmesta illan maalistaan. YIlveksen Mia Pajunen tasoitti pelin vielä ennen taukoa ajassa 19.40 pelattuaan Jenni Häklin kanssa onnistuneen lähitilanteen ohi maalia vartioineen Tytti-Maria Mikkolan. Tasalukemissa siis mentiin tauolle keräämään voimia jälkimmäiselle kaksikymppiselle.

Toinen jakso eteni edelleen tasaisissa merkeissä. Mikkolan nousut mukaan hyökkäyksiin hilasivat pelin painopistettä kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Aivan varmaa ei ole, oliko kyse enemmän taktisesta valinnasta vai alkoiko jalka hiljalleen painaa paljon minuutteja raataneilla pelaajilla. Vierasjoukkue antoi painetta kovalla liikkeellä koko kentän alueella ja sai aikaan erikoistilanteita.

Ajassa 23.12 Dali Meller laukoi keskialueen rajapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin tarkalla ja matalalla kaukolaukauksella.
Kotijoukkueen takaa-ajo toi tulosta, kun ajassa 29.32 Ella Lehtonen viimeisteli komean syöttöketjun päätteeksi pallon ylänurkkaan parhaalta maalintekosektorilta. YIlves tuli tasoihin viimeisen kymmenminuuttisen jo häämöttäessä ja peli oli jälleen täysin auki. Jännitys siis alkoi olla varsin korkealla niin kentällä kuin katsomossakin.

Vierasjoukkueen onnistui painaa peliä kotijoukkueen kenttäpuoliskolle ja ylöjärveläisten harmiksi tulostakin syntyi, Savolainen laukoi hiukan onnekkaastikin puolustajan jalan kautta kimmokepallon verkon perukoille ajassa 31.29. HIFK:n terävä ote maalin jälkeen toi pian lisää tuskaa kotijoukkueelle kun Savolaisen hattutemppu valmistui ajassa 33.04. Maalia edelsi kontaktitilanne keskikentällä ja sen aiheuttama tarkkaavaisuuden herpaantuminen YIlveksen puolustuksessa.

YIlves nosti prässipeliään ja saikin helsinkiläisten hyökkäyspelin rauhoittumaan. Mikkolan otettua tukun huikeita koppeja hyvistä YIlveksen tilanteista, ei kavennusta saatu aikaan. Parin viimeisen minuutin ylivoimapelikään ei kääntänyt vieraiden johtoa tasatilanteeksi vaan kahden maalin ero säilyi ja lopulta johdatti HIFK:n finaaleihin.

Kahden vuoden takainen parivaljakko HIFK ja MuSa siis kohtaavat jälleen finaaleissa ja ehkä tämä vuosi tuo liigalle uuden mestarin. Leveä pelaajamateriaali on pienellä ryhmällä pelaavalle MuSaFutsalille varmasti suuri haaste ottelumäärän alkaessa olla suuri. Kolmas mestaruus putkeen Poriin on nyt todella kovan työn takana.

YIlves joka tapauksessa kokoaa vielä rivinsä yhteen otteluun ennen kauden päättymistä. Paljon ei lepoaikaa suoda, sillä jo sunnuntaina, vapunpäivän aattona, kestomenestyjä GFT saapuu Urheilutalolle pronssisten mitalien kiilto silmissä.

Ottelun jälkeen Päävalmentaja Vesa Parviainen vetäytyi joukkueen kanssa hetkeksi pukukoppiin ja joukkue aloitti keskittymisen seuraavaan otteluun.

YIlves pelaa pronssiottelussa siis kotikentällä ensi sunnuntaina 30.4 kello 15 alkaen.