Muuttuuko Ylöjärven Yhtenäiskoulun nimi?

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee ensi viikolla Ylöjärven Yhtenäiskoulun mahdollista nimen muuttamista.

Ylöjärven kaupungin koulujen nimiä on päivitetty viimeksi vuonna 2017, jolloin yhdistettyjen Veittijärven alakoulun ja Moision yläkoulun nimeksi päätettiin Kauraslammen koulu sekä yhdistettyjen Vuorentaustan alakoulun ja Soppeenharjun yläkoulun nimeksi päätettiin Vuorentaustan koulu.

Tuolloin keskusteluun nousi myös Ylöjärven Yhtenäiskoulun nimi. Se on muista kouluista poikkeava koulun nimi, koska nimi ei pohjaudu muiden koulujen tavoin sijaintinsa kaupunginosaan. Aikaisemmin Ylöjärven yhtenäiskoulun nimi oli Kirkonkylän koulu. Silloin koulu toimi alakouluna.

Nyt kaupungin sivistysjohtaja Matti Hursti on esittänyt kasvatus- ja opetuslautakunnalle, että Ylöjärven Yhtenäiskoulun uusi nimi voisi olla Soppeenmäen Yhtenäiskoulu.

Ensi tiistaina kokoontuva kasvatus- ja opetuslautakunta päättää myös Siltatien koulun nimestä, koska opetuksen järjestäjän tulee tehdä ilmoitus oppilaitoksen perustamisesta Tilastokeskukselle ja opetushallitukselle. Siltatien koulu nimi on syntynyt luontaisesti alueen kaupunginosan nimeen pohjautuen. Siltatien uusi yhtenäiskoulu aloittaa toimintansa 1. elokuuta.