Ylöjärven Puuvuorelle hurja mediahuomio David Attenboroughin fanisivustolla – 52 000 tykkäystä

Ylöjärvellä sijaitseva ympäristötaideteos Puuvuori on  saanut osakseen merkittävää mediahuomiota, kun brittiläisen luontodokumentaristin David Attenboroughin Facebookissa oleva fanisivusto nosti Puuvuoresta tehdyn julkaisun esille.

David Attenboroughin fanisivusto jakoi Facebookissa Hasan Jasim -sivuston tekemän uutisen Puuvuoresta. Jako on saanut yli 52 000 tykkäystä ja sitä on kommentoitu noin 1 300 kertaa. Julkaisu on lisäksi uudelleenjaettu Facebookissa yli 5 700 kertaa.

David Attenboroughin fanisivusto kertoo, että 11 000 ihmistä eri puolilta maailmaa istutti 11 000 puuta Pinsiön sorakuopilla ihmisen tekemälle vuorelle, joka on 420 metriä pitkä, 270 metriä leveä, 38 metriä korkea ja muodoltaan elliptinen.

Alkuperäisen uutisen julkaisseen Hasan Jasim -sivuston tavoitteena on edistää hyvää yhteiskuntaa korostamalla ihmiskunnan parhaita ominaisuuksia. Sivusto julkaisee artikkeleita muun muassa taiteesta, muotoilusta, valokuvauksesta, arkkitehtuurista, tieteestä, teknologiasta ja ympäristökysymyksistä. Sivustolla on noin miljoona kävijää viikossa.

Hasan Jasim -sivuston artkkelissa Puuvuori-projektin kerrotaan olevan merkittävä saavutus, joka yhdistää taiteen, ekologian ja sosiaalisen vastuun ainutlaatuiseksi elinaikakapseliksi. Artikkelissa sanotaan, että ympäristötaiteilija Agnes Denes pystyi 11 000 ihmisen avulla muuttamaan hylätyn sorakuopan majesteettiseksi vuoreksi, jonka peittää 11 000 puuta. Artikkelin mukaan Puuvuoresta on muodostunut symboli Suomen sitoutumisesta ympäristön kestävään kehitykseen.

David Attenboroughin Facebookissa olevalla fanisivustolla on noin 1,1 miljoonaan seuraajaa.

Puuvuoren alkuperäissuunnitelma.(Kuva: Strata)