YIlves eteni upeasti välieriin – Heidi Linjamaa tykitti neljä maalia

YIlves otti toistamiseen selkeän voiton FC Halikosta, nyt tuloksella 6–1 (4–0). Katsomossa oli karnevaalitunnelmaa ja kotiyleisö sai mitä halusi. Runsaasti maaleja ja kotijoukkueen hienoa voittavaa peliä. Huikean maalijyvän pelikassinsa pohjalta kaivanut Heidi Linjamaa nousi ottelun kirkkaimmaksi tähdeksi ja yleisön suosikiksi neljällä maalillaan.

Lauantain pudotuspelikierros ratkaisi Naisten Futsal-Liigan välieräjoukkueet. Runkosarjan parhaimmisto piti pudotuspeleissä pintansa edeten suoraan kahdella voitolla jatkoon. Jatkossa pelit kovenevat, kun YIlves kohtaa HIFK:n ja MuSaFutsal saa vastaansa GFT:n. Ensi lauantaina alkavien mitalipelien parhaat etenevät kolmella voitolla loppuotteluun ja hävinneet päätyvät taistelemaan pronssimitaleista.

Ella Lehtonen (vas.) onnittelee neljä osumaa viimeistellyttä Heidi Linjamaata. (Kuva: Esa Norvia)

Kolmen voiton metsästyksen YIlves aloittaa kahdella kotiottelulla ja jatkaa yhdellä tai kahdella ottelulla Helsingissä. Viides ja ratkaiseva ottelu, mikäli tarvitaan, pelataan Ylöjärvellä.

Jatkopaikka oli katkolla viime lauantain ottelussa ja pääosin edellisten otteluiden kokoonpanolla YIlves lähti sitä metsästämään. Vain Riia Seppälä oli saanut lepovuoron. FC Halikon tärkeä pelintekijä Elli Laaksonen kärsi pelikieltoa saatuaan edellisessä pelissä punaisen kortin.

YIlves hallitsi ensimmäistä jaksoa ja karkasi

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja YIlves prässäsi korkealta. Vierasjoukkueelle oli alusta alkaen vaikeuksia päästä heille tyypillisiin vastahyökkäyksiin, osaksi Ylöjärven lyhyen kentän vuoksi. YIlveksen syöttöpeli oli tutun toimivaa ja pallo löysi omille vieraiden löysähkön prässin helpottamana.

Ajassa 2.03 sai Jenni Häkli pitkän syötön haltuunsa vasemmalla laidalla ja pyörähti prässin ohi vapaaksi. Hyvin ajoitettu tarkka laukaus upposi maaliin maalia vartioineen Pilvi Junnilan ja tolpan välistä.

YIlves hallitsi jatkossa selvemmin peliä ja rakenteli runsaasti hyviä maalipaikkoja osumatarkkuuden ollessa kuitenkin vain lähellä vaadittua.
Laaksosen puuttuessa Halikon kokoonpanosta ei muilta pelaajilta löytynyt riittävästi uhkaa kotijoukkueen puolustuksen murtamiseksi. Ajassa 8.58 oli Heidi Linjamaan vuoro esitellä pallon haltuunottoa. Haltuunoton jälkeinen pivot pelaajan oppikirjapyörähdys ja laukaus takanurkkaan verkon perukoille oli hunajainen suoritus.

YIlves juhli kotiyleisön edessä kuutta maalia. (Kuva: Esa Norvia)

YIlves tuntui nostavan jalkaa kaasulta ja päästävän vieraat paremmin mukaan peliin. Seurasi tasaisen pallottelun vaihe ennen kuin tulostaulu jälleen heräsi. Elina Korsumäki otti pallon riiston keskialueella ja vapautti pian Linjamaan poikkisyötöllä maalintekoon. Komea liuku ja pallon toimitus etunurkasta maaliin oli ajassa 16.53 Linjamaan toinen maali.

Kun pää oli saatu auki, niin Linjamaa täräytti vielä kolmannen maalinsa ennen jakson loppua. Ajassa 17.52 syötettiin keskialueen rajapotku Linjamaalle keskiympyrään. Hän eteni kympille ja laukoi koko puolustusryhmityksen läpi pallon komeasti takatolppaa hipoen maaliin. Hattutemppu oli valmis. Lisämaaleja ei ensijaksolla enää nähty ja tukeva taukojohto enteili jatkossa puolustusvoittoisempaa peliä kotijoukkueelta.

FC Halikko haki maaleja riskipelillä

Toisen jakson alusta alkaen FC Halikko pelasi lentävällä maalivahdilla aina pelitilanteen salliessa. Kotijoukkue pysytteli pallon alla, eikä useinkaan pyrkinyt suoraviivaisesti ylöspäin. Kissa ja hiiri -leikki jatkui ensimmäisen kymmenminuuttisen loppuhetkille, ennen kuin vieraiden onnistunut ylivoimakuvio tuotti tulosta.

Ajassa 29.29 sai Katariina Marttila viimeistellä takatolpalta tyhjiin rikkoen maalia vartioineen Emiilia Syväsen nollapelin. Halikon ylivoimapeli jatkui, mutta pallon menetyksiä alkoi jännityksen kasvaessa tulla runsaammin. Myös uhka Syväsen kaukolaukauksista piti vieraat varovaisina heidän puolustaessaan tyhjää maaliaan.

Välieräpaikan varmistuttua hymy oli herkässä. (Kuva: Esa Norvia)

Ajassa 35.07 joutui Halikko kuitenkin antautumaan Syväsen lauottua koko kentän yli pallon ylähirren ja puolustajan kautta maaliin. Syväsen kahdeksas maali tälle kaudelle on todella kova suoritus maalivahdilta. YIlveksen tiukka puolustus prässäsi tilanteen tullen ylempää ja onnistui vielä ajassa 39.49 kaunistelemaan lukemia Linjamaan iskettyä jälleen terävästi.

YIlves siis nappasi voiton myös toisesta pudotuspeliottelustaan ratkaisten näin ottelusarjan suoraan kahdessa pelissä. FC Halikko on vielä nuori joukkue liigassa ja tullee vuosi vuodelta parantamaan kokemuksen karttuessa. Nyt kokemus oli kotijoukkueen valtti. Jatkossa tulevat vastaan joukkueet, joilla on useita liigavuosia takanaan YIlveksen tapaan, joten tasaisempia kamppailuita on luvassa.

Päävalmentaja Vesa Parviainen oli tyytyväinen siihen päättäväiseen otteeseen, jota joukkue jälleen kerran osoitti.

– Peli ei missään vaiheessa karannut kontrollista. Lämmittää myös, että joukkueesta löytyy ratkaisuvoimaa, vaikka tasaiset jaksot joskus hämäävät. Kevään odotetuimmat pelit alkavat entisestään nostaa tunnelmaa. Nyt edessä on vaihe, jossa oikeasti on jo jaossa mitalisijoja.
Taas kerran otamme ansaitut hyvänolon tunteet hallintaan ja jatkamme päättäväisesti kohti tavoitetta ottelu kerrallaan, Parviainen kommentoi.

YIlves pelaa seuraavan ottelunsa kotikentällään Urheilutalolla ensi lauantaina kello 15 alkaen. Myös sunnuntaina on peli samaan aikaan.
Vastassa on leveimmällä materiaalilla välierissä pelaava HIFK, jolla on nousujohteinen kausi etenemässä vahvasti.

ANTTI REPONEN

Katso maalikooste ottelusta