Kannatuksen päivitys – Vaikuttavatko eduskuntavaalien tulokset paikalliseen politiikkaan?

Ville Mäkinen
Reilut viisi vuotta Ylöjärven Uutisia vetänyt Ville Mäkinen jatkaa PPY:n varapuheenjohtajana.

Vaalit ovat takana ja edessä on spekulointi tulevasta hallituspohjasta sekä lopulta johtopäätösten teko siitä, minkälainen hallitus Suomeen saadaan. Tilanne on siis valtakunnallisesti erittäin mielenkiintoinen.

Sitä se on myös paikallisesti. Eduskuntavaalit toivat esiin mielenkiintoista tietoa myös Ylöjärven paikallispolitiikasta ja kannatuksen tarjoamista voimasuhteista.

Näiden vaalien perusteella perussuomalaiset näyttävät vain vankistavan otettaan Ylöjärven suurimpana puolueena. Tämä tuskin voi olla heijastumatta paikalliseen päätöksentekoon vaikka paikallisesti toki jatketaan kuntavaaleissa saaduilla voimasuhteilla.

Perussuomalaisilla on jopa poikkeuksellisen vankka kannataus Ylökärven keskusta-alueen ja Tampereen rajaseudun ulkopuolella. Kuru, Viljakkala ja muu haja-asutusalue ovat perussuomalaisten hallussa. Niin on myös Metsäkylä. Demarit pitävät yhä pintansa keskustassa, Soppeenmäessä ja Vuorentaustassa. Kokoomuksen kannatus on korkea Lielahden kupeessa Siivikkalassa.

Nyt nähty tulos antaa buustin perussuomalaisten jo valmiiksi vahvalle itseluottamukselle Ylöjärvellä. Toki kokoomus ja SDP ovat yhä isoja, ja kaupungin asioita hoidetaankin parhaiten suurten mahdollisimman sujuvalla yhteistyöllä. Se on kuitenkin viime kuukausina ja vuosina jonkin verran rakoillut.

Vihreille eduskuntavaalien tulos oli Ylöjärvelläkin surkea. Vihreiden on kenties terävöitettävä linjaansa myös paikallisesti. Sama pyykinpesu puolueella on edessä valtakunnallisesi.

Keskusta piti Ylöjärvellä pintansa kohtalaisesti, mutta vasemmistoliitto menetti kannatustaan yllättävänkin paljon – todennäköisesti Sanna Marinin vetovoimalla demareille.

Aika näyttää, vaikuttavatko eduskuntavaalien tulokset politiikan tekemiseen Ylöjärvellä. Ainakin kannatukselliset voimasuhteet on nyt päivitetty.