Äänisaaliistaan kiitollinen Erja Pelkonen: ”Minulla on tahtoa hoitaa ihmisten asioita”

Perussuomalaisten ylöjärveläisehdokas Erja Pelkonen keräsi sunnuntaina komean äänipotin ja ponnisti jo ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan varasijalle. Pelkosen mukaan hänen teemansa ovat ihmisille selvästi tärkeitä.

– Olen tosi kiitollinen äänestäjille ja häkeltynyt tästä kannatuksesta, kun jo nyt ensimmäisellä kerralla sain näin hirveästi ääniä. Mielestäni se kertoo siitä, että minun teemani, esimerkiksi vanhusten hoito ja mielenterveys, ovat ihmisille tärkeitä, Pelkonen sanoo.

Pelkonen ei käyttänyt kampanjaansa suuria summia vaan luotti omaan tekemiseen.

Erja Pelkonen on Ylöjärven kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. (Arkistokuva: Sanna Hillberg)

– Yritin todella parhaani mukaan kampanjoida ja tein viikkoja jalkatyötä ihmisten parissa kentällä. Uskon, että tämä auttoi siihen, että sain niin paljon ääniä. Tämä on myös hyvä osoitus siitä, ettei politiikassa välttämättä tarvita hirveästi rahaa. Jokaisella on mahdollisuus pärjätä, kun on sisukkuutta ja ahkeruutta, ja kun saa muita auttamaan itseään. Olenkin todella kiitollinen saamastani avusta.

Pelkonen iloitsee oman menestymisensä lisäksi puolueensa menestyksestä. Perussuomalaiset lisäsi paikkamääräänsä eduskunnassa ja on valtakunnan toiseksi suurin puolue.

– Tulos on tosi hieno ja sitä toivottiin. Ja erityisesti Ylöjärvellä perussuomalaisten kannatus oli tosi kova, ja siitä voi myös olla hyvin tyytyväinen. Olen myös iloinen, että Riikka Purra sai paljon ääniä, Pelkonen toteaa.

Hän toivoo, että perussuomalaiset pääsee hallitusvastuuseen.

– Toivon, että neuvottelut sujuvat hyvässä yhteistyössä ja kaikki antavat joissain asioissa periksi. Sillä tavalla niitä neuvotteluja käydään.

Erja Pelkosen poliitinen ura on selvässä nousukiidossa. Jo viime kevään aluevaaleissa Pelkonen teki kovan tuloksen ja oli Pirkanmaan kolmanneksi suosituin perussuomalaisten ehdokas. Nyt eduskuntavaaleissa ääniä kertyi kunnioitettavat 2 828. Pelkonen aikoo jatkaa politiikan tekemistä ja pyrkii myös jatkossa eduskuntaan.

– Mulla on tahtoa hoitaa ihmisten asioita. Ajattelen niin, että ihmisten äänet eivät tavallaan tule minulle vaan tärkeille asioille, kuten mielenterveyteen, vanhusten hoitoon ja sairaanhoitoon. Nämä asiat ovat niin tärkeitä, että niiden vuoksi jatkan ilman muuta ponnisteluja.