Vilja 10 v: Toinen suojatie Metsäkylän Heikkiläntien ja Väärätien risteykseen

Metsäkylässä Heikkiläntien ylittäminen on Väärätien kohdalla vaarallista. Risteykseen tullaan kahdesta suunnasta ja vain toisella puolella risteystä on suojatie.

Kirjoittaja haluaisi toisen suojatien, koska nykyinen suojatie on vähällä käytöllä.

Koska Varpusentien puolelta tulijat joutuvat kiertämään pidemmän matkan Heikkiläntien ylittävälle suojatielle, ei sitä käytetä. Niinpä melkein kaikki koululaiset ja muut tiellä kulkijat ylittävät tien sieltä, missä ei ole suojatietä. Tämä on vaarallista!

Lasten pitää oppia liikennesääntöjä ja turvallisuutta. Kun suojatietä ei ole tarjolla kuin vain toisella puolella, lapset ja muut ajattelevat, että tien yli saa oikaista. Myös aikuiset ja nuoret oikaisevat itsekin, joten lapset saavat väärän esimerkin. Jos suojatie olisi molemmilla puolilla, väärää esimerkkiä ja vaarallisia tilanteita ei tulisi.

Toki ymmärrän, että lasten tulisi myös itsekin tietää ylittämisen vaarallisuuden, mutta minä luulen, että suojatielle kiertämistä ei siltikään tapahtuisi. Tämän takia toivon muutosta pian! Jos ihmiset haluavat nopeaa oikaisua, tämän suojatien teko auttaisi siinä.

Vilja Laine, 10v