Ylöjärveläisehdokkaat esittäytyvät vastaamalla kymyksiin, osa 3: Sarvijärvi, Peurala, Savio, Särkilampi

Kysyimme ylöjärveläisiltä eduskuntavaaliehdokkailta neljä kysymystä, joiden avulla ehdokkaat pääsevät esittelemään ajatuksiaan.

1. Miksi olet ehdokkaana?
2. Kerro kolme tärkeintä vaaliteemaasi?
3. Pitäisikö valtion ottaa mieluummin lisää velkaa kuin leikata palveluista?
4. Millä keinoilla pidät Pirkanmaan ja Ylöjärven puolia eduskunnassa?

Minna Sarvijärvi, Suomen Keskusta

1. Olen ollut pitkään mukana monissa luottamustoimissa. Työura lasten, nuorten ja perheiden sekä alkutuotannon parissa on antanut näkökulmaa. Tunnen Pirkanmaan ja Ylöjärven vahvuudet ja heikkoudet, tarpeet ja toiveet. Jäin vuodenvaihteessa työttömäksi, joten näillä taustoilla haen itselleni neljän vuoden määräaikaista työtä.

2. Huoltovarmuus: energia- ja ruokaomavarainen talous tuo turvaa ja vakautta. Tieverkon korjausvelkaa on kurottava ja tietoliikenneyhteydet on saatava toimiviksi. Keskittämisen ihannoinnista on päästävä eroon.
Peruspalvelut: perusopetuksen vahvistaminen on parasta perhetyötä, syrjäytymisen ehkäisyyn, lukutaidon kehittämiseen ja opintopolkujen nivelvaiheisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja perusterveydenhuolto lähipalveluna lisäävät hyvinvointia. Vanhemmuutta tukemalla vähennämme syrjäytymistä, nostamme syntyvyyttä ja lisäämme tulevaisuudenuskoa. Järjestöjen ja vapaan sivistystyön toimintamahdollisuuksia tulee kehittää niin, että kuin löytäisi matalan kynnyksen harrastuksen edullisesti.
Monipaikkaisuus: etätyömahdollisuudet ja vapaa-ajanasuntojen muuttaminen vakituiseksi lisäävät turvallisuuden tunnetta harvaan asutuilla seuduilla. Työllistyminen ja työllistäminen tulee olla houkuttelevaa myös osatyökykyisille. .

3. Ylivelkaantumisesta tulee päästä eroon. Velkaa maksettaessa tulee kiinnittää huomio päätösten vaikutuksiin, huoltovarmuuteen, omavaraisuuteen ja elinvoimaan. Tarvitsemme vakaan ja ennakoitavissa olevan toimintaympäristön. Yrittäjyys, uudet tuotekehittelyt ja hyvien käytäntöjen markkinoiminen ovat menestyksen edellytyksiä. Suuria uusia liikennehankkeita ei ole vara laittaa liikkeelle, vaan korjata ja kunnostaa olemassa olevat väylät, maantiet, sillat ja junaradat.
Suomi seisoo tukevasti puujaloillaan: metsän monet hyödyntämistavat tulee nostaa kehityksen kärkeen. Puu taipuu moneksi, mm. fossiilisten polttoaineiden, muovituotteiden ja puuvillan korvaajaksi, metsästä saadaan aromikkaita marjoja, lääketeollisuuden ja kosmetiikan raaka-aineita eikä metsän hyvinvointivaikutuksia korosteta liikaa.

4. Olen parhaimmillani verkostoitujana. Tunnen monen alan toimijoita enkä arkaile ottaa yhteyttä. Pidän silmällä myös hiljaisia viestejä. Tunnen väkeä myös naapurimaakunnista, joiden kanssa Pirkanmaa tekee yhteistyötä monella tasolla

Jaana Peurala, Liike Nyt

1. Olen ehdokkaana koska minulle soitettiin kolme viikkoa sitten ja pyydettiin Liike Nytin ehdokkaaksi. Hjallis Harkimo soitti myös minulle henkilökohtaisesti ja pyysi minua mukaan.
Olen vuonna 2022 sairastellut yli puolet vuodesta joten oli aikaa seurata ohjelmia, kuten Hjalliksella on asiaa. Tajusin että siinä on kaveri jolla arvot on lähellä omiani. Olen myös muutaman vuoden ollut aidosti huolissani meidän maamme asioiden hoidosta.
Kun kutsu tuli, olin valmis mukaan kun vielä avopuolisonikin siihen kannusti.

2. Suomen talous. Ei yhtään enää velkaa. Palkansaajan veroja ei voi enää korottaa, ainakaan pienempituloisten.
Yrittämisestä pitää tehdä mielekkäämpää sekä turha valta pois. Suomi perustuu nyt ja tulevaisuudessakin yrittämiseen.
Maalaisjärki mukaan. Pidetään oikeasti huolta ainakin omistamme.

3. Vastaus on tuossa edellisessä kysymyksessä: EI VELKAA ENÄÄN YHTÄÄN.

4. Pirkanmaa on nopeasti kasvanut asuinalueena. Ehdottomasti pitää toimia niin, ettei kasvu ainakaan hidastu.

Sami Savio, Perussuomalaiset

1. Vaikeina aikoina kansakunta tarvitsee päätöksentekoon aiempaakin enemmän pitkäjänteisyyttä ja tervettä järkeä. Nähdäkseni eduskuntatyöstä aiemmin hankkimani tieto ja kokemus ovat siinä avuksi. Haluan myös nostaa eduskunnassa esille tavallisten suomalaisten ihmisten ja perheiden arkeen vaikuttavia ongelmia ja tarjota niihin ratkaisuja perussuomalaisten ohjelmien tavalla.

2. 1) Julkinen talous on saatava kuntoon ja velkaantuminen hallintaan. Julkisten investointien järkevyys on punnittava tarkoin. Hallintoa on tehostettava ja byrokratiaa karsittava. Yhteiset verovarat on käytettävä Suomen ja suomalaisten hyväksi.
2) Yrittämisen ja työllistymisen edellytyksiä on parannettava, siihen liittyvää byrokratiaa purettava ja verorasitus pidettävä siedettävänä. Samalla on satsattava suomalaisten työttömien ja nuorten kouluttamiseen työvoimapulan aloille.
3) Maahanmuuton ja kehitysavun kustannuksia on leikattava tuntuvasti. Kansalaisuuden myöntämisen ehtoja on tiukennettava ja turvapaikanhakijat palautettava kotimaihinsa oleskeluluvan päättyessä. Sisäisestä rauhattomuudesta kärsivä Ruotsi on varoittava esimerkki hallitsemattoman maahanmuuton aiheuttamista vakavista ongelmista, joista Suomen tulee ottaa ajoissa opiksi.

3. Ei pitäisi. Säästöjä on välttämätöntä löytää pikaisesti. Rinteen ja Marinin hallitusten kiihdyttämä julkinen velkaantuminen on saatava ensi vaalikaudella hallintaan. Korkotason ja velanhoitokulujen noustessa velkataakka käy veronmaksajille yhä raskaammaksi ja vaikeuttaa maamme selviytymistä ennemmin tai myöhemmin vastaantulevista uusista kriiseistä. Perussuomalaiset aloittaisivat kustannusten karsimisen Suomen ulkopuolelle suuntautuvista menoista ja hallinnon kustannuksista.

4. Mikäli minut valitaan uudelle kaudelle, jatkan eduskunnassa Pirkanmaan kannalta tärkeiden asioiden esilläpitoa. Niihin kuuluvat muun muassa liikenneväylien kehittäminen, Pirkanmaalle hyvin tärkeät koulutus- ja opiskelumahdollisuudet, paikallisten yritysten elinvoimaisuuden varmistaminen sekä maakunnan etujen puolustaminen yleisesti ottaen varsin pääkaupunkiseutukeskeisessä päätöksenteossa.
Esimerkiksi Ylöjärven lukiolle muutama vuosi sitten myönnettyä, valtakunnallistakin huomiota saanutta yrittäjyyskasvatuksen erityistehtävää olivat maakunnan kansanedustajat osaltaan vauhdittamassa tiiviissä yhteistyössä paikallisten viranhaltijoiden kanssa. Tällaista seutukunnan kannalta hedelmällistä yhteistyötä on syytä jatkaa ja kehittää myös tulevaisuudessa.

Matti Särkilampi, Keskusta

1. olen ehdokkaana siksi, että minulla on kova tahto vaikuttaa onman kotimaani asiohin.

2. 1. Perheiden hyvinvointi, 2. Suomen huoltovarmuuden varmistaminen, 3. Suomen ja suomalaisten talouden tasapainottaminen ja velkaantumisen lopettaminen.

3. Lisävelkaa ei voida enään ottaa, mutta ei voida hirveästi leikatakaan palveluista, joten meidän tulisi tasapainottaa taloudenpitoa järkevästi.

4. Pirkanmaa on kaunis ja puhdas paikka elää ja olla, ja palvelut ovat lähellä kaikille. Tätä pitäisi tuoda lisää julki ja saada edistettyä vielä lisää, joten ehdotukisa otetaan vastaan.