Kaupunginjohtajan virkavaali saa vihdoin vahvistuksen

Ylöjärven kaupunginhallitus pääsee vihdoin ensi maanantain kokouksessaan vahvistamaan kaupunginjohtajan virkavaalin, kun korkein hallinto-oikeus ei antanut enää valituslupaa asiassa.

Kaupunginvaltuusto valitsi vuoden 2021 toukokuussa Pauli Piiparisen kaupunginjohtajaksi. Seppo Heljo valitti päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, joka kuitenkin hylkäsi Heljon valituksen. Heljon valituksen mukaan valtuuston päätöksen valmistelu, kaupunginjohtajan kelpoisuuden arviointi ja siitä tiedottaminen oli ollut lainsvastaista. Heljo katsoi, että valtuuston päätös loukkasi muiden kaupunginjohtajaksi hakeneiden yhdenvertaisuutta ja oli Heljoa syrjivä.

Seppo Heljo haki vielä valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Korkein hallinto-oikeus kuitenkin hylkäsi reilu viikko sitten Heljon valituslupahakemuksen, joten kaupunginjohtajan valintaa koskeva päätös on nyt vajaa kaksi vuotta virkavaalin jälkeen lainvoimainen.