Pirkan Hiihdon Reppuhiihto lauantaina täysimittaisena

Viikonloppuna kertynyt lumipeite ja pakkaset mahdollistavat Reppuhiihdon järjestämisen perinteisellä reitillä Niinisalosta Tampereen Lamminpäähän täysimittaisena eli 90 kilometrin pituisena.
Ladut ovat nyt siinä kunnossa, että Pirkan Hiihdon Reppuhiihto voidaan järjestää täysimittaisena. (Arkistokuva: Sanna Hillberg)

-Nyt on lunta riittävästi myös Hämeenkyrön vaiheilla. Se oli ongelmakohtana, niin ettei reittiä saatu ajoissa kuntoon varsinaiseen Pirkan Hiihtoon mennessä. Nyt myös perinteisen reitin loppupuoliskon ladut ja urat ajetaan hyvään kuntoon ennen lauantaita, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen Pirkan kierroksen tiedotteessa.

Viime sunnuntain 70 kilometriin lyhennetty hiihto käytiin reitin alkupäässä Kankaanpään, Jämijärven ja Ikaalisten alueella. Mukaan lähti järjestäjiä ilahduttanut osallistujamäärä 948 hiihtäjää.

-Reppuhiihto yhä paremmaksi käyneessä lumitilanteessa on nyt tarjolla niille, jotka eivät viime sunnuntaina lähteneet mukaan. Saattaapa jokunen lähteä uudestaankin matkaan. Pirkan Hiihdon täysmatkan suoritukseksi kirjataan kuitenkin vain yksi hiihto samalta vuodelta, Syrjänen toteaa.

Reppuhiihto starttaa liukuvalla lähtöajalla aamukuuden ja kahdeksan välillä Niinisalosta. Reppuhiihdossa ei ole ajanottoa eikä sarjajakoa.

Yhteiskuljetukset on järjestetty aamulla Tampereen keskustasta, Teivon raviradalta ja Kyröskoskelta.

52 kilometrin Puoli-Reppuhiihdon maali on Kyröskosken koululla, missä on myös mehuasema. Urheilujuomaa on tarjolla reitin varrella Pentinmaalla sekä maksullisina Jämillä, Vatulassa ja Kyröskoskella.