YIlves joutui tiukoille Vaasassa – Kaikki pisteet lähtivät mukaan hyvän puolustustaistelun ansiosta

YIlves jatkoi Naisten Futsal-Liigassa voittoputkeaan kaatamalla FC Sportin niukasti tuloksella 0–1 (0–1). Niukka mutta sitäkin tärkeämpi voitto pitää ylöjärveläiset edelleen toisella sijalla mukana kamppailussa runkosarjan voitosta. Nykyinen kärkijoukkue MuSaFutsal voidaan varmuudella suistaa valtaistuimelta vain jatkamalla voittoputkea ilman pistemenetyksiä.

Sarjassa kolme kärkijoukkuetta ovat pelanneet pistemenetyksittä vähintään viisi viimeistä otteluaan. Tulevana viikonloppuna YIlves kohtaa molemmat muut mitallisijoissa kiinni olevat MuSaFutsalin ja HIFK:n. Joku joutuu näissä otteluissa taipumaan ja menettää asemiaan. Runkosarjassa jäljellä on enää neljä ottelukierrosta, joten tuleva YIlveksen härkäviikonloppu enteilee jo vahvasti lopullista sarjasijoitusta. Pudotuspelien kotietu minimitavoitteena varmistuisi lopullisesti jo tulevana viikonloppuna yhdenkin lisäpisteen nappaamisella.

Elisa Ilottu (13) avaa YIlveksen peliä.

YIlves matkasi Vaasaan kokoonpanolla, josta Jenni Häkli puuttui ja osa oli toipilaita. Mukana olleista kolmesta maalivahdista torjuntavuoron sai Helena Unkuri. Päävalmentaja Vesa Parviainen muutti hieman kentällisiä totutusta ja enemmän peliminuutteja saivat nyt terveimmät. Kotijoukkueen avainpelaajat löytyivät FC Sportin kokoonpanosta taaten parhaan haasteen sarjakakkosta vastaan.

Ensi jakso alkoi kotijoukkueen prässätessä korkealta. YIlves haki avauksia pivot-pelaajan kautta. Kumpikaan joukkueista ei saanut merkittävää yliotetta pelistä. Ottelun avausmaali ja samalla ottelun ratkaisevaksi osumaksi osoittautunut tilastomerkintä syntyi ajassa 5.39. Sini Sutinen laukoi Elisa Ilotun rajapotkusyötön vasurilla etukulmasta verkon perukoille ohi maalia vartioineen Lotta Rosenströmin.

Avausmaali antoi YIlvekselle ehkä tässä vaiheessa luottamusta omaan tekemiseen ja se näkyi lisääntyvänä pallon hallintana kentällä. Kotijoukkueen sinnikäs prässipeli ja nopeat pitkät avaukset tasasivat maalitilanteita, joita syntyikin runsaasti myös Helena Unkurin vartioimalle maalille Unkuri piti kuitenkin nollan ja lopulta tauolle mentiin niukassa vierasjohdossa.

Asenne oli YIlveksen kovin valtti

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen nautittua pukukopissa vaasalaista käärmekeittoa. YIlves joutui puolustuskannalle FC Sportin aistiessa vieraiden pelissä haavoittuvuutta. Vaikka YIlves edelleenkin kykeni luomaan maalitilanteita tolppalaukauksiin asti, ei pallo löytänyt tietään ohi Rosenströmin. Unkuri joutui puolustuksen kanssa näyttämään peliasennettaan ja keräämään mustelmia vaasalaisten harppuunahyökkäyksiä torjuessaan. Maalittomana jatkunut peli ei ehkä ollut kauden kauneinta futsalia, mutta ainakin vauhtia ja tilanteita oli yleisöystävällisesti.

Helena Unkurilla oli työläs iltapäivä YIlveksen maalilla. (Kuva: Karoliina Loutesalmi)

Kotijoukkueen vankkumaton usko tasoitukseen näkyi loppuminuuttien taktisesta valinnasta. Toisaalta FC Sportin pudotuspelipaikka voi jopa olla kiinni maalisuhteesta, joten riskiä YIlveksen lisämaaleista ei myöskään haluttu ottaa. Lentävää maalivahti siis ilmaantui peliin vasta viimeiselle puoliminuuttiselle.

YIlves kesti lopulta pelin loppuvaiheiden hermopaineen antamatta karmaisevalle tasoitusmaalille tilaa. Täyteen pistepottiin riitti tällä kerralla yksi ainokainen maali, mikä on futsalissa harvinaista. Ylöjärvelle siis matkasi jälleen arvokas lasti himottuja sarjapisteitä pönkittämään asemia panosten peli peliltä kasvaessa.

Päävalmentaja Vesa Parviainen kertoi flunssapöpön sotkeneen suunnitelmia.

– Onneksi saatiin kohtuullisesti ainakin puolustus toimimaan ja mikäs siinä, kun pelaajien asenne on kunnossa. Tyylipisteitä emme Vaasasta etsineet ja tavoite saavutettiin eikä menetetty pistettäkään. Kova viikonvaihde on edessä ja uskon terveystilanteen siihen mennessä jo parantuvan ja parhaan terän löytyvän sopivasti, Parviainen kommentoi.

Härkäviikonloppuna on pelissä isot panokset YIlves pelaa seuraavat ottelunsa kotikentällä ensi lauantaina kello 16 ja sunnuntaina kello 15. Edessä on ehdottomasti kevään toistaiseksi suurimmat matsit. Kaikki annettavissa oleva on varmasti jäämässä urheilutalon parketille. Nyt on panosta runkosarjan parhaista sijoista kisattaessa, eikä pistemenetyksiin olisi varaa.

Sunnuntain kotikamppailun otteluisäntänä toimii Ylöjärven Uutiset.

ANTTI REPONEN

Katso kooste ottelusta.