Nuorten soittajien sinfoniaorkesterit esittivät upean konsertin urheilutalolla!

Torstaina kuultiin ja nähtiin kahden nuorista soittajista kootun sinfoniaorkesterin konsertti, joka soi Ylöjärven urheilutalolla.

Kyseessä oli Pirkanmaan alueen musiikkiopistojen yhteishanke. joka mahdollisti nuorten pääsyn soittamaan yhdessä suurella kokoonpanolla ammattitaitoisten kapellimestarien johdolla.

Pirkanmaan Nuorissa Sinfonikoissa ja Pirkanmaan nuoremmissa Sinfonikoissa soittaa musiikkiopistojen oppilaita Pirkanmaan musiikkiopistosta, Tampereen konservatoriosta, Valkeakosken musiikki- ja tanssiopistosta, Sastamalan musiikkiopistosta, Ylä-Satakunnan musiikkiopistosta ja Pirkan opistosta. Molemmissa orkestereissa on noin 100 soittajaa. Orkestereita johtavat Tiina Kaukinen, Anna-Leena Lumme ja Teemu Salmi.

Yhdessä nuorten muusikoiden kanssa esiintyi myös ryhmä tanssin opiskelijoita Tampereen konservatoriosta. Soivat askeleet -konsertin ohjelmassa oli muiden muassa Arturo Márquezin, Aleksandr Borodinin, Leroy Anderssonin, Antti Nissilän ja Sanna Ahvenjärven musiikkia. Sinfoniaorkestereiden lisäksi lavalla nähtiin myös mittava kattaus lyömäsoittimia, kun maakunnallinen lyömäsoitinyhtye tarjosi yleisölle sovituksen tunnetusta Carmen-sarjasta.

Katso lähetys tästä

Pahoittelemme heikkoa kuvanlaatua. Ongelma paikanneetiin urheilutalolla striimiä pyörittäneeseen tietokoneeseen. Valitettavasti asiaa ei voitu korjata suorassa lähetyksessä. Konsertin äänet kuuluvat kuitenkin hyvin. Striimauksesta vastasi Pirkanmaan musiikkiopisto.