Riskiryhmiin kuuluville lapsille koronarokotuksia

Pirkanmaalla järjestetään koronarokotuksia riskiryhmiin kuuluville lapsille puolivuotiaista 11-vuotiaisiin.
THL suosittelee lasten koronarokotuksia annettavaksi riskiryhmään kuuluville lapsille.  (Arkistokuva)

THL suosittelee lasten koronarokotuksia annettavaksi riskiryhmään kuuluville lapsille.

Pirkanmaan hyvinvointialue on antanut seuraavat ohjeet rokotustilanteeseen. Lapsi saapuu rokotettavaksi huoltajan kanssa ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotettavaksi tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta.

Ikäryhmän 6 kuukautta – 4-vuotta lapsille annetaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty 3 -koronarokotetta ja 5–11-vuotiaille BioNTech-Pfizerin Comirnaty 10 -koronarokotetta. Lapsille käytetään nimenomaan näille ikäryhmille tarkoitettuja, pienemmän annoksen sisältäviä valmisteita.

Ajanvaraus Ylöjärvellä puhelinnumerosta 03 735 6702 arkisin klo 8–16.

Rokotuspaikalle saa tulla vain terveenä, ja riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotustilanteessa. Mukaan rokotukseen pitää ottaa lapsen Kela-kortti tai henkilökortti. Rokotuksen jälkeen jäädään vielä 15 minuutiksi rokotuspaikalle.