Kumpi on kalliimpaa: OIla mukana ratikkahankkeessa vai jäädä siitä pois?

Ville Mäkinen
Reilut viisi vuotta Ylöjärven Uutisia vetänyt Ville Mäkinen jatkaa PPY:n varapuheenjohtajana.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto pääsi pitkästä aikaa vauhtiin, kun parin kuukauden talvitauko jäi taakse. Maanantaina valtuutetut olivatkin niin sanotusti hyvällä jalalla liikenteessä. Sanansäilät oli teroitettu ja mikäs sen parempaa kuin aloittaa valtuustovuosi varsin värikkäällä keskustelulla ratikasta.

Vaikka valtuustossa käsiteltiin ”vasta” Ylöjärven ja Lielahden välisen raitiotien tarkentavaa yleissuunnitelmaa niin se ei menoa haitannut. Keskustelun pääosaan nousivat raitiotien rakentamisen kustannukset.

Onko ratikka liian kallis? Vai onko liian kallista jäädä ratikkahankkeesta pois?

Poliittiset linjat ovat edelleen varsin selkeät. Valtuuston suurin ryhmä perussuomalaiset taklaa ratikkaa raiteiltaan ja keskustalaiset komppaavat. Kokoomus johtaa kyllä-linjaa ja saa tukea valtuuston vasemmalta laidalta sekä vihreiltä. Nämä raja-aidat tuskin tulevat kaatumaan, vaikka kaikki puolueet tuntuvatkin olevan vahvasti Ylöjärven kasvun kannalla.

Perussuomalaisten valtuutettu Hannu Ruuska nosti puheenvuorossaan esiin kuitenkin tärkeän asian: nykyinen valtuusto ei ratikan varsinaista rakentamispäätöstä tee.

Koska rakentamispäätöksen tekee vasta seuraava valtuusto, lienee jo nyt selvää, mikä on Ylöjärvellä seuraavien kuntavaalien kärkiteema. Voimasuhteet voivat muuttua vielä moneen kertaan, sillä aikaa on.

Ja ennen kuin mitään päätöksiä tehdään, valtuustossa ja muissa vaikuttajatilaisuuksissa ratikasta ehditään vääntämään vielä hurjan monta kertaa. Keskustelu siis jatkukoon.

Comments are closed.