Ylöjärven vuoden urheilija 2022 Santtu Tahvanainen kiertueella Yhdysvalloissa – ”Aika lailla joka viikko aina vaihtuu kaupunki ja tosi useasti myös osavaltio”

Hyvinvointilautakunta nimesi Santtu Tahvanaisen vuoden urheilijaksi 2022. Viime vuonna ilmiömäisen nousun lajinsa kansainväliselle huipulle tehnyt 25-vuotias keilaaja vakuutti palkintoraadin taidoillaan ja työmoraalillaan.
Santtu Tahvanainen teki viime vuonna huiman nousun lajinsa kansainväliselle huipulle. (Arkistokuva: Suomen Keilailuliitto)

”Santtu on rohkaisemassa muita ulkomaalaisia keilaajia tavoittelemaan unelmiaan ja jatkamaan uraansa maailman huipulla”, palkintoraati sanoi perusteluissaan.

Tahvanainen on tällä hetkellä PBA-kiertueella Yhdysvalloissa. Hänet valittiin viime vuonna PBA:n vuoden tulokkaaksi. Hän on vasta neljäs ulkomaalaispelaaja, joka on saavuttanut tämän tittelin.

Tavoitimme Tahvanaisen palkitsemistilaisuuden jälkeen sähköpostitse.

– Kisa on käynnissä ja vähän näyttää heikolta omalta osalta, mutta oli kyllä myös vähän arvattavissa, että ensimmäiset kaksi kisaa ei ole ihanteellisia itselle, hän raportoi Springfieldistä, Missourista.

Yllätysten vuosi 2022

Tahti rapakon takana on tiivis.

– Aika lailla joka viikko aina vaihtuu kaupunki ja tosi useasti myös osavaltio. Kisat kestää sen kolmesta viiteen päivää riippuen kuinka pitkälle etenee. Siirtymiseen on varattu se kahdesta kolmeen päivää, Tahvanainen kertoo arjestaan ammattilaisena.

Hänen mukaansa viime vuosi oli täynnä hyvin paljon yllätyksiä.

– Viimeksi tänään sitä puhuin täällä jenkkien kanssa, etten ikinä oli nähnyt itseäni täällä reilu vuosi taakse päin. Muutenkin kisallisesti todella onnistunut, mutta myös todella raskas henkisesti kun PBA Rookie of the Year -valinnan ja PBA-liigan takia ihmisille tuli myös isompia oletuksia. Ehdottomasti paras kausi kaikin puolin!

Klassinen kysymys: miltä valinta Ylöjärven vuoden urheilijaksi tuntuu?

– Kyllähän toi tuntuu erittäin hyvältä, että saavutuksista saa tällaisen osoituksen! Todella kiitollinen, Tahvanainen kertoo.