YIlveksen Jenni Häkli tykitti hattutempun – PJK mureni toisen puoliajan tehohetkeen

Naisten Futsal-Liigassa sarjan kakkosjoukkue Ylöjärven Ilves kohtasi paikallisvastustaja PJK:n Pirkkalan Vapaa-aikatalolla. Tiukasti uurastanut kotijoukkue piti kamppailun alkupuoliskolla tasaisena johtaen ottelua kahteen otteeseen. Toisen jakson puolivälissä kärsivällisesti myllyttänyt YIlves iski kuitenkin salamavauhdilla kaksi maalia ja otti ottelun myös tuloksellisesti hallintaansa. Voitto irtosi lopulta selkein numeroin 2–6 (2–2).

Rosa-Maria Siren (vas.) onnittelee Jenni Häkliä (oik.). (Kuva: Esa Norvia)

Muissa viikonloppuna pelatuissa kärkipään joukkueiden kamppailuissa HIFK piti kolmospaikkansa voitettuaan ottelunsa. Sarjanelonen KaDy pelasi tuplaviikonlopun kärsien yhden pisteen menetyksen FC Halikolle.

Viikko edellisestä ottelusta takasi ylöjärveläisille kunnon lepotauon ja sen myötä hyvät edellytykset lisäpisteisiin. Kotijoukkue sen sijaan oli edellisen päivän ottelun jäljiltä vielä hieman palautumassa täyteen iskuun. YIlveksen maalilla oli Saara Viitasella torjuntavuoro. Kokoonpanossa ei ollut muita muutoksia edellisen ottelun jälkeen. PJK lähti otteluun ilman maalitykki Essi Salosta, joka kärsi pelikieltoa varoitustilin täytyttyä edellisessä ottelussa.

Kotijoukkue yllätti nopeudellaan

Ensijakso alkoi YIlveksen pallonhallinnan merkeissä. PJK piti tiukan puolustusmuodon avulla vieraiden maalintekoyritykset kurissa. Hermostuneet laukaukset eivät tuottaneet maajoukkuemaalivahti Tiia Ropaselle suuria vaikeuksia. Laukausten suuntaaminen kohti maalia oli YIlveksen pelaajille haastavaa ja kuritonta.

Senni Viren kerää onnitteluja. (Kuva: Esa Norvia)

Kotijoukkueen juoksuvoimainen Anne Riekki syttyi vuosien kokemuksella haastamaan YIlveksen kenttää ja siirsi PJK:n johtoon ajassa 3.59. Riekin maali ei YIlveksen pelitapaa muuttanut ja ennen pitkää kotijoukkueen puolustusmuodosta löytyikin heikko kohta. Jenni Häkli iski pelin tasoihin oikealta laidalta pienestä kulmasta saatuaan jalkansa vapaaksi laukaukselle ajassa 9.27

PJK pelaa kapealla rosterilla, mutta silti osalta pelaajista löytyy huipputaitoa. Anne Riekki on varmasti joukkueen yksi avainpelaajista ja näytti aukot YIlveksen muuten pitävässä ryhmityksessä. Ajassa 14.08 Riekki oli jälleen läpiajossa vieraiden selustaan ja lopulta Linnea Nuutila sai viimeistellä nopean iskun lähitilanteesta verkon perukoille.

Tasoitustilanne syntyi muutaman minuutin kuluttua. Ajassa 16.43 Senni Viren oli mielipaikallaan keskisektorissa ja kajautti vasurillaan Mia Pajusen nappisyötöstä verkon tötterölle Ropasen selän takana. Tasatilanne kesti tauolle asti.

Viimeisellä kympillä ratkaisu sekunneissa

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen puolustuksen edelleen pysyessä liian tiiviinä murrettavaksi. Kotijoukkue näyttikin saavan uutta puhtia otteisiinsa ja nosti prässiään ylemmäs. Henkien taistelu tasatilanteessa kesti yli jakson puolivälin, kunnes alkoi tapahtua.

Jenni Häkli (2. oik.) on juuri viimeistellyt hattutemppunsa. (Kuva: Esa Norvia)

YIlves kiitti lisääntyneestä tilasta hyökkäyspäässä. Edettyään hyökkäyskolmannekselle Mia Pajunen pääsi jälleen tarjoilemaan laidalta hunajaisen poikkisyötön, josta Häkli kiitti laukomalla pallon maaliin Ropasen torjunnan kautta ajassa 32.16. Kun maalia vielä kuulutettiin iski YIlveksen Rosa-Maria Siren jo seuraavan maalin PJK:n pitseihin. Aikaa edellisestä ehti kulua vain yhdeksän sekuntia.

PJK aloitti ylivoimapelin viimeisillä minuuteilla, muttei saanut siitä kaivattua kavennusta. YIlves sen sijaan tehoili vielä kaksi maalia lisää.
Ensin Häkli upotti Pajusen syötöstä kolmannen maalinsa varmalla kaukolaukauksella tyhjiin ajassa 37.56. Sinetin iski Ella Lehtonen tarkalla laukauksella napattuaan vieraiden huolimattoman avaussyötön itselleen ajassa 39.01.

YIlveksen päävalmentaja Vesa Parviaisella oli pelin jälkeen huojentunut olo.

Jenni Häkli (8) vauhdissa. (Kuva: Esa Norvia)

– Vaikka tässä taisimme ennakkosuosikkeja olla, ei erityisesti näistä paikallisista ikinä voi olla varma. Onnistuimme kääntämään pelin parilla nopealla maalilla. Todella pienestä oli jälleen kiinni, että lukko aukesi. Lopun maalit olivat sitten seurausta muurin murtumisesta, Parviainen kommentoi.

YIlves pelaa seuraavan ottelunsa vasta lauantaina 18. helmikuuta kotikentällään. Paikallisderbyjen merkeissä jatketaan kohtaamalla aina yllätyksellinen FS Ilves. Ottelu alkaa kello 16.

ANTTI REPONEN

Katso ottelun maalikooste tästä!