Ryhdin Kerttu Ranta ja Eeli Petäjämäki voittovauhdissa – katso kuvagalleria kisaladuilta

Lauantaina hiihdettiin Krista Cupia Lempäällän Hakkarissa vapaalla hiihtotyylillä. Sunnuntaina puolestaan sivakoitiin perinteisellä MiniSalpausselkä-hiihdot. Ryhtiläisistä laduilla taisteli 25 hiihtäjää.

Tämänkin viikonlopun Krista Cup -osakilpailussa Ryhdin 8-vuotiaat Kerttu Ranta ja Anni Tyrkkö nappasivat kaksoisvoiton 1 kilometrin lenkillä. Ranta käytti voittohiihtoonsa 5.10,1 ja Tyrkkö sivakoi radan 5 minuutissa ja 21,2 sekunnissa.

Ryhtiläisille kaksoisvoitto! N8-sarjan palkintojenjaossa Hakkarissa Kerttu Ranta (oik.) ja Anni Tyrkkö (kesk.). (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Myös poikien 8-vuotiaiden 1 kilometrin kisa sujui ryhtiläiskomennossa, kun Eeli Petäjämäki kellotti voittoajaksi 4.20,7. Oiva Laine oli sarjan viides tuloksella 5.06,6.

Ryhdin Urho Hankaniemi hiihti Hakkarissa toiseksi nopeiten 10-vuotiaiden 2 kilometrin kisan 7.52,0 minuutissa. Sarjavoittaja Lauri Tarhonen Lempäälän Kisasta oli noin 13 sekuntia nopeampi.

Krista Cupin toisen osakilpailun M8-sarjan palkintojenjaossa Ryhdin Oiva Laine (toinen vasemmalta) ja sarjavoittaja Eeli Petäjämäki (oik.). (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Hopeavauhdissa oli myös Reea Hiitelä 14-vuotiaiden 3 kilometrillä, joka tuloksella 9.19,3 jäi vain 6 sekuntia Hämeenlinnan Hiihtoseuran Alma Peltotalosta. Ryhdin Vilma Pyhtilä oli sarjan neljäs 9.45,7.

Kakkoseksi hiihti myös Konsta Karhuniemi 16-vuotiaiden 8 kilometrillä tuloksella 20.02,3. Tämän sarjan voitti Justus Vihinen Espoon Hiihtoseurasta ajalla 18.45,7.

Myös Matleena Palonen hiihti 20-vuotiaiden 6 kilometrillä toiseksi ajassa 17.04,3. Sarjan voitti Venla Heinimaa Kangasalan Kisasta 15.53,4.

Ryhdin Kerttu Ranta matkalla N8-sarjan voittoon Hakkarissa. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Krista Cup -sarjoissa 10-vuotiaat hiihtivät 2 kilometrin kisan, jossa Ryhdin Vivian Lahti oli 6. (9.27,5), Miina Pyhtilä 7. (9.37,5), Iida Vuorela 9. (10.37,5) ja Aliina Liuksiala 10. (10.53,1). Voittovauhtia 9.07,6 piti Viialan Virin Lyydia Toivonen.

Hakkarissa 12-vuotiaiden kisamatkana oli 3 kilometriä. Tyttöjen kisassa Ryhdin Kiira Suhonen sivakoi sijalle 6 (10.47,6) ja Vilja Laine sijalle 16 (11.38,1). Kisan voitti Anni Siivonen Lempäälän Kisasta ajassa 9.19,3.

12-vuotiaiden poikien kolmosella Ryhdin Kalle Kallio oli 10. (11.08,7) ja Vihtori Liuksiala 11. (12.35,8). Sarjan voitti Aleksi Kivistö Lempäälän Kisasta tuloksella 9.24,1.

Ryhdin Anni Tyrkkö vauhdissa Lempäälän Krista Cupissa. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

16-vuotiaiden 6 kilometrillä Ryhdin Miina Palonen oli neljäs tuloksella 18.04,1 ja Tilta-Maria Liuksiala kuudes 18.11,7. Sarjan voitti Aino Aarnio Kangasalan Kisasta 15.14,5 minuutissa. Myös 18-vuotiaat hiihtivät saman matkan, jossa Ryhdin Santra Liuksiala oli viides tuloksella 21.00,2. Tämän sarjan voitti Ada Aarnio Kangasalan Kisasta tuloksella 16.16.6.

Ryhdin Elias Palomäki kisasi 18-vuotiaiden 10 kilometrillä ja sijoittui 6:nneksi tuloksella 26.44,0. Sarjavoittoon hiihti Akseli Pesu Lempäälän Kisasta ajassa 22.34,1.

Hankaniemi palkintopallille Lahdessa

Salpausselällä miteltiin sunnuntaina perinteisellä hiihtotyylillä, ja aivan kärkikahinoissa sivakoi Urho Hankaniemi 10-vuotiaiden 2 kilometrillä. Urho hiihti kakkoseksi 7.01,8 minuutissa ja jäi Pargas IF:n Akseli Heinosesta vain kymmenisen sekuntia.

Ryhdin Urho Hankaniemi oli kovassa iskussa viikonloppuna Lempäälässä ja Salpausselällä. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Ryhdin Kerttu Ranta oli 8-vuotiaissa neljäs (4.25,8) ja jäi voittajasta, Lahden Hiihtoseuran Edith Ylösestä noin 14 sekuntia. Ryhtiä 9-vuotiaissa edusti Miina Pyhtilä, joka hiihti kuudenneksi 1 kilometrin reitillä ajassa 4.21,7. Sarjavoittaja Aino Tenhunen Lahden Hiihtoseurasta oli reilut 22 sekuntia nopeampi.

MiniSalpausselkä-hiihdoissa HS-ikäiset kilpailijat pääsivät testaamaan myös Hopeasomman loppukilpailussa maaliskuun alussa käytettäviä 3 ja 5 kilometrin ratoja.

Ryhdin Reea Hiitelän lentävää menoa Hakkarissa. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Ryhdin Vilma Pyhtilä sivakoi 13-vuotiaiden kolmosella sijalle 4 tuloksella 11.11,8. Tämän sarjan voitti Lappeen Riennon Kristiina Rinta-Jaskari noin puoli minuuttia kovemmalla ajalla. 14-vuotiaiden kolmosella Ryhdin Reea Hiitelä oli 8:s tuloksella 11.00,8. Sarjavoittaja Anni Jantunen Espoon Hiihtoseurasta oli Hiitelää vajaan minuutin nopeampi. Oskari Hankaniemi puolestaan kisasi 12-vuotiaiden 3 kilometrillä 7:nneksi ajassa 11.20,5. Sarjan voitti reilun minuutin kovemmalla ajalla Johannes Klippi IF Sibbo-Vargarnasta.

Vitonen oli kisamatkana 15-vuotiailla, jossa Ryhdin Jaakko Leinonen oli 8. (14.21,1) ja Eeli Haverinen 15. (15.37,2). Sarjan voitti Aatos Hämäläinen Pakilan Vedosta tuloksella 13.01,6.

16-vuotiaiden vitosella Ryhdin Helmi Koskela hiihti 12:nneksi ajassa 16.09,8 ja jäi sarjavoittaja Martta Kankaanpäästä Espoon Hiihtoseurasta alle minuutin.

Viime viikon tiistaina hiihdettiin MaunusCupin ensimmäinen osakilpailu, jossa sivakoi peräti 49 kilpailijaa – osa heistä ensikertalaisia. Maunussuolla tai Räikällä hiihdettävät pääosin seuransisäiset kisat ovat Ylöjärven Ryhdin järjestämiä harjoituskilpailuja, jossa jokainen osallistuja palkitaan. Seuraava kisa hiihdetään vapaalla hiihtotavalla ystävänpäivänä.