Pizzicato, Tornado ja Puhallinpantterit tarjoilevat vauhdikkaan konsertin Kauraslammella

Pirkanmaan musiikkiopiston nuorimpien soittajien orkesterit Pizzicato, Tornado ja Puhallinpantterit esittävät menevää musiikkia kaikille musiikinystäville Ystävänpäiväsoitossa Kauraslammen koulun auditoriossa.

Orkestereita johtavat Merja Ponkala, Kimmo Kotilainen, Anna-Leena Lumme ja Heli Seppälä.

Orkesterien esiintymisissä on luvassa menevää musiikkia. (Kuva: Lauri Jeskanen)

Pirkanmaan musiikkiopistossa voi opiskella soittoa ja laulua taiteen perusopetuksen laajan ja yleisen oppimäärän mukaan. Opistolla on myös laaja muskari-ja musaryhmätoiminta 0–9-vuotiaille. Orkesterin johtamisen ja trumpetin soiton opettaja Anna-Leena Lumme aloitti itse trumpetinsoiton opettajana Ylöjärvellä ja Hämeenkyrössä vuonna 2002 silloisen Länsi-Pirkanmaan musiikkiopiston aikana, joka on yhdistynyt vuosien saatossa Pirkanmaan musiikkiopistoon.

– Opiskelu musiikkiopistossa on kehittynyt ja valikoima laajentunut ja voi sanoa, että jokaiselle musiikista pitävälle löytyy kokeilemalla sopiva soitin, Lumme sanoo.

5-vuotias Joona Vanonen aloitti syksyllä käyrätorven soiton. (Kuva: Anna-Leena Lumme)

Pirkanmaan musiikkiopistolla tehdään paljon erilaisia tapahtumia, joihin soittajat pääsevät mukaan pienestä pitäen. Tänä vuonna on maakunnalliset sinfoniaorkesterit pidemmällä oleville soittajille, jotka esiintyvät to 23.2. Ylöjärven Urheilutalolla sekä la 1.4. Tampere-talon Kaikki Soittaa -tapahtumassa. Siellä on luvassa suuret puhallin- ja jousiorkesterit myös nuoremmille soittajille.

Ylöjärveläiset puhallinorkesterisoittajat ovat vuosien saatossa päässeet osallistumaan puhallinorkestereiden SM-kilpailuihin ja paras saavutus oli B-sarjan voitto Turussa vuonna 2016.

– Itse toimin kapellimestarikouluttajana, juniorikapellimestarikurssien vetäjänä ja freelance-kapellimestarina oman työni ohella. Omassa musiikin opiskelussa kivointa on ollut useat hyvät ystävät, joihin olen musiikin kautta tutustunut. Lisäksi kivoja ovat olleet kesäiset musiikkileirit ja musiikin kielen oppiminen. Nykyisessä kiireisessä arjessa musiikki voi antaa hetken aikaa pysähtyä luomaan omia tunteita ilman sanoja, Anna-Leena Lumme sanoo.

Konsertti Kauraslammen koululla alkaa maanantaina 13. helmikuuta kello 18. Konsertin jälkeen voi kokeilla eri soittimia ja kysellä musiikkiopisto-opinnoista.

(Kuva: Lauri Jeskanen)