Paikallislehtien Antti-patsas koulukiusaamista vastustaville motoristeille

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry on saanut Suomen paikallislehtien myöntämän vuoden 2022 Antti-patsaan tunnustukseksi ansiokkaasta, koko Suomeen ulottuvasta yhteisöllisestä ja konkreettisesta vapaaehtoistoiminnasta kiusaamista vastaan.

Marraskuisen Antin päivän sijaan patsas luovutettiin motoristien tyyliin näyttävästi MP 23 Moottoripyörämessuilla Helsingissä lauantaina 4. helmikuuta.

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry sai paikallislehtien valtakunnallisen Antti-patsaan Helsingin moottoripyörämessuilla. Tunnustuksen vastaanotti MKKV:n hallitus: Tomi Keto-Tokoi, Markku Mälkiä (puheenjohtaja), Susanna Soppi, Marko Saarinen, Tuula Toikka, Markku Koponen ja Juha Lauronen. Palkinnon luovuttivat Katri Linnikko (Uutismedian liiton paikallislehtijaoston ja Suomen Paikallismedioiden puheenjohtaja), Juha Saastamoinen (paikallislehtijaoston jäsen), Ilona Hannikainen (Uutismedian liiton järjestöpäällikkö ja Sauli Pahkasalo (Paikallislehtien päätoimittajayhdistyksen puheenjohtaja). (Kuva: Heikki Similä)

MKKV on jo vuosia toiminut tärkeällä asialla. Yhdistyksen tavoitteena on vähentää koulukiusaamista ja vaikuttaa myönteisesti koulun ilmapiiriin, työrauhaan ja oppilaiden asenteisiin sekä rohkaista puuttumaan kiusaamiseen.

– Motoristit koulukiusaamista vastaan -kampanja lähti liikkeelle 2013, kun joukko motoristeja halusi tehdä hyväntekeväisyystyötä, jonka voi yhdistää moottoripyöräilyyn. Toimintamme on kasvanut vuosien varrella niin, että jo 2014 perustettiin yhdistys organisoimaan ja mobilisoimaan kouluvierailuitamme. Olemme tähän mennessä käyneet yli 300 suomalaisella koululla, MKKV:n tiedottaja Marko Saarinen kertoo.

Paikallinen media on motoristien tärkeä yhteistyökumppani koulukiusaamisen vähentämiseen tähtäävän tiedon levittämisessä ja lisäämisessä. Paikallismediat ovat tuoneet koulukiusaamista ja sitä ehkäisevää työtä esille kertomalla MKKV:n toiminnasta ja vierailuista.

– Paikallislehtien kautta saamme myös tietoa motoristeille, jotka haluavat mukaan toimintaan paikkakunnilla, joissa vierailemme. Paikallislehdet ovat aina tehneet erittäin positiivisia juttuja käynneistämme oman alueensa kouluilla, Saarinen kiittelee.

Motoristit iloitsevat paikallislehtien myöntämästä Antti-patsaasta ja vapaaehtoistyönsä huomioimisesta.

– On hienoa olla mukana vaikutusvaltaisessa joukossa, jotka ovat saaneet tämän saman tunnustuksen aiemmin. Tämä kertoo meille, että työtämme arvostetaan!

Uutismedian liiton paikallislehtijaosto, Paikallislehtien Päätoimittajayhdistys ja Suomen Paikallismediat Oy jakavat valtakunnallisen Antti-patsaan vuosittain Antin päivänä 30. marraskuuta tunnustuksena yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt paikallislehdille tärkeitä arvoja.

Valtakunnallisen Antti-patsaan lisäksi paikallislehdet ja paikallislehtien ryhmät jakavat alueillaan maakunnallisia ja paikallisia Antti-patsaita paikallislehtien hyväksi tehdystä työstä.

Antti-patsas on jaettu vuodesta 1981 lähtien. Sillä kunnioitetaan ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden, Suomenkielisten Tieto-Sanomien julkaisijan, rovasti Antti Lizeliuksen (1708–1795) elämäntyötä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?