Uutisen viikko: Paikallislehti toimitti yli 1 300 lehteä Ylöjärven kouluihin – kouluilla käytössä myös YU:n digitunnukset

Ylöjärveläiset koululaiset tutustuvat tällä viikolla maksutta sekä paperiseen Ylöjärven Uutisiin että paikallislehden digikanaviin.

Tällä viikolla vietetään koulujen ja uutismedian yhteistä Uutisten viikkoa. Ylöjärven Uutiset vei tänään aamupäivällä ylöjärveläiskouluihin yhteensä 1 309 paperilehteä. Koulut saivat tilata sen määrän lehtiä kuin halusivat. Lehtiä toimitettiin Siivikkalan kouluun, Vuorentaustan yläkouluun, Vahannan kouluun, Mutalan kouluun, Takamaan kouluun, Viljakkalan yhtenäiskouluun sekä Kauraslammen koulun kolmeen eri toimipisteeseen.

Sanna-Kaisa Vähälummukka otti vastaan 320 paikallislehteä Siivikkalan koululla.

Oppilaat voivat tällä viikolla lukea maksutta paikallislehden sisältöjä myös Ylöjärven Uutisten nettisivuilta, näköislehdestä sekä mobiilisovelluksesta.

Uutisten viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Viikko on uutismedian ja koulujen tärkein yhteinen kampanja ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista Suomessa.

Tämän vuoden Uutisten viikon slogan on ”Ymmärrä tulevaisuuttasi”. Nyt pinnalla olevat isot uutisaiheet voivat herättää huolta ja hämmennystä. Uutisviikkoon osallistuvat mediat haluvat rakentaa kampanjassa uskoa tulevaan ja vahvistaa toivoa. Tuomme esiin sitä, miten luotettava uutismedia lisää ymmärrystä maailmasta ja miten sen avulla on turvallista rakentaa omaa ajattelua ja arvomaailmaa.

Kauraslammen koulun Veittijärven toimipisteeseen vietiin oppilaiden luettavaksi 220 paikallislehteä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?