Haluaisitko järjestää koululaisille harrastuksen, jonka kaupunki maksaa? Oppilaat toivovat mm. padelia, e-sportsia, tanssia…

Harrastamisen Ylöjärven malliin haetaan uusia toimijoita ensi lukuvudeksi. Kaupunki on käynnistänyt kiinnostuneille tarjouskyselyn.
Koululaiset ovat tutustuneet harrastuksissa muun muassa spraymaalauksen saloihin. (Kuva: Sanna Hillberg).

Ylöjärvellä harrastamisen mallia on toteutettu vuodesta 2021 ja se pohjaa valtakunnalliseen Harrastamisen Suomen malliin.

Hankkeen periaatteena on järjestää erilaisia harrastuksia 1.-9.-luokkalaisten koulupäivien yhteydessä (koulupäivää ennen tai sen jälkeen). Harrastukset ovat koululaisille maksuttomia ja ne toteutetaan yhteistyökumppaneiden avulla.

Avustussumman suuruudesta riippuen kaupunki on järjestänyt harrastamisen mallia Ylöjärvellä eri laajuuksissa, kuitenkin niin, että harrastuksia on tarjolla jokaisessa kouluissa.

Hanke jatkuu Ylöjärvellä edelleen lukuvuonna 2023-2024, ja kaupunki on hakenut siihen jatkoavustusta  opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Tällaisia harrastuksia koululaiset toivovat

Nyt kaupunki hakee harrastuksiin kiinnostuneita yhteistyökumppaneita, jotka toimivat joko paikallisesti Ylöjärvellä tai lähiseudulla. Jokaisessa harrastuksessa tulee toimijan puolesta olla vähintään yksi täysi-ikäinen ohjaaja, jonka tehtävänä on ohjata ja valvoa toimintaa.

Alakoululaisille suunnattuja harrastuksia järjestetään koulujen tiloissa, yläkoululaisten taas yritysten tai muiden toimijoiden tiloissa. Kaupunki hakeekin myös sellaisia toimijoita tai yrityksiä, jotka pystyvät järjestämään yläkoulualaisten harrastuksia omissa tiloissaan.

Ensi lukuvuodeksi koululaiset ovat toivoneet muun muassa sellaisia harrastuksia, jossa pääsisi soittamaan ja tekemään omia kappaleita. Lisäksi koululaiset toivovat parkouria, kuntosalia, laskettelua, tanssia ja padelia. Toivelistalla on myös kokkausta, e-sportsia ja koodaamista.

Kaupunki pyytää kiinnostuneita toimijoita jättämään harrastustoiminnan järjestämisestä tarjouskyselyn. Tarjouskysely tulee olla täytettynä 21.2.2023 mennessä.

Tarjouskilpailun kriteereinä toimivat laatu, määrä, hinta sekä erityisosaaminen. Kaikille tarjouskilpailuun osallistuneille tullaan lähettämään sähköpostiviestit päätöksistä.