Historiallista Tie Tampereelle 1918 -elokuvaa pääsee katsomaan ilmaiseksi – Näytöksen jälkeen sisällissotahistorian asiantuntija vastaa kysymyksiin

Kauraslammen koulun (entinen Moisio) audioriossa esitetään tiistaina 17. helmikuuta klo 18 dokumenttielokuva Tie Tampereelle 1918. Näytös on ilmainen.

Vuonna 2018 julkaistu elokuva kertoo Tampereen ja sen ympäryskuntien taisteluista vuonna 1918 sisällissodan aikaan. Dokumentti pohjautuu  professori Heikki Ylikankaan Tieto Finlandian voittaneeseen kirjaan Tie Tampereelle, joka ilmestyi vuonna 1993.

Elokuvan esittämisen jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus, johon katsojat voivat osallistua.  Elokuvan herättämiin kysymyksiin vastaavat sisällissotahistorian asiantuntija, elokuvassakin mukana oleva FT Tuomas Hoppu, elokuvan äänikertoja, näyttelijä Ahti Jokinen ja elokuvan tuottaja-ohjaaja Tapio Kalliomäki.

Kauraslammen koulu sijaitsee osoitteessa Kuusistontie 1. Tapahtuman järjestää Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.