Kaurasmäen Sale menee kiinni remontin ajaksi – Pihaan tullut kontti-Sale avaa ovensa ensi viikolla

Vuonna 2006 Kaurasmäessä avattu Sale kokee pian täysivaltaisen remontin, jossa uusitaan lähes kaikki lattiaa lukuun ottamatta.
Kaurasmäen Sale menee pian remonttiin. Pihaan on tullut jo kontti-Sale, joka palvelee asiakkaita remontin ajan.

Sale sulkee ovensa remontin vuoksi tulevana sunnuntaina 15. tammikuuta. Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ryhmäpäällikkö Sanna Viitaniemi arvioi, että remontti kestää noin kaksi kuukautta.

Tänä aikana Kaurasmäessä asiakkaita palvelee niin kutsuttu kontti-Sale, joka on rantautunut Ylöjärvelle Pispalan Salelta. Konttia pystytetään parhaillaan Kaurasmäen Salen edustalle ja se aukaisee ovensa ensi viikon maanantaina 16. tammikuuta. Kontissa asiakkaita palvelevat Kaurasmäen Salen tutut myyjät.

Mitä kompaktista kontti-Salesta saa, Sale-ryhmäpäällikkö Sanna Viitaniemi?

– Konttiin räätälöidään aina kunkin alueen asiakkaille sopiva valikoima, josta löytyy jokaiselle jotakin. Meillä on myynnissä perus kuivatuotteiden lisäksi hedelmiä ja vihanneksia, leipää, eineksiä, liha- ja maitotuotteita. Eli kaikkea, mitä tavallisessakin Salessa myydään. Myös Veikkauksen tuotteita voi ostaa Kontti-Salesta.

Järjestys muuttuu, kauppaan tulee myös pikakassa

Kaurasmäen Sale avattiin nykyisellä paikallaan vuonna 2006. Ennen Salea paikalla on palvellut T-Kauppa Lasse eli tutummin Lassen kauppa 1980-luvulla ja tämän jälkeen 1990-luvulla ovensa avannut Spar.

Viitaniemi kertoo, että Salella on nyt edessään kokonaisvaltainen remontti, jossa uusiksi laitetaan lähestulkoon koko 300 neliömetrin myymälä. Edellisen kerran Salea remontoitiin kymmenen vuotta sitten, jolloin myymälässä uusittiin kalusto, joka on nyt tullut käyttöikänsä päähän.

– Remontissa vaihdetaan kaikki myymäläkalusteet, kassat, kylmälaitteet, valaistus ja värimaailma. Vain lattia jää paikalleen. Myös henkilökunta saa remontissa uudistetut sosiaalitilat.

Viitaniemen mukaan myös kaupan kylmälaitteet vaihdetaan uuteen ympäristöystävällisempään hiilidioksidijärjestelmään. Lisäksi myymälä valaistaan jatkossa energiatehokkailla led-valaisimilla.

Remontin jälkeen myös kaupan järjestys muuttuu ja kiertosuunta vaihtuu siten, että ovilta näkymä aukeaa hedelmä-vihannes-osastolle. Kassat siirtyvät ovilta katsottuna oikealle ja paikalle tulee myös asiointia vauhdittava pikakassa.