Joulukuusen noudosta joutuu pulittamaan nyt jätemaksun – Tämän verran maksaa yhden kuusen nouto Ylöjärvellä

Pirkanmaan jätehuolto kerää joulukuuset jäteastioiden vierestä alkuvuoden 2023 aikana.
Kuuset kerätään biojäteastian vierestä, ja kuusi tulee jättää paikalleen viimeistään 13.1.2023. Jos kiinteistöllä ei ole biojätettä, voi kuusen jättää sekajäteastian viereen. (arkistokuva)

Joulukuusien keräys on muuttunut maksulliseksi myös biojäteasiakkaille. Kuuset kerätään lisäjätteen hinnalla, joka on 5,51–8,29 euroa per kuusi. Ylöjärvellä yhden kuusen keräyshinta on 6,13 euroa

– Kuusien keräämisestä peritään maksu, koska niiden kuljetuksen ja käsittelyn kustannukset ovat nousseet. Kuuset noudetaan erillisellä keräyskierroksella, jonka jälkeen ne haketetaan ja kierrätetään biolaitoksessa Biomyllyssä biokaasuksi ja lannoitteeksi, sanoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Kuuset kerätään biojäteastian vierestä, ja kuusi tulee jättää paikalleen viimeistään 13.1.2023. Kuusia kerätään jäteauton kyytiin useassa erässä alkuvuoden aikana.

Jos kiinteistöllä ei ole biojätteen keräystä, kuusen voi tuoda sekajäteastian vierelle. Sekajätteeseen laitetut kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, jossa niistä tehdään kaukolämpöä ja sähköä. Näistä sekajätteeseen laitetuista kuusista on jo aiempinakin vuosina mennyt lisäjätemaksu.

Joulukuusenvoi tuoda maksutta risujen keräyspisteelle Koukkujärven jätekeskukseen Nokialle ja Tarastenjärven jätekeskukseen Tampereelle.