Kaupunginjohtajan joulutervehdys: Ylöjärvi panostaa luottavaisena tulevaisuuteen

Kahden vuoden tauon jälkeen tänä vuonna näytetään siirtyvän joulunaikaan ilman koronan aiheuttamia virallisia rajoitteita tai viime hetken valtion viranomaisten määräyksiä. Keväällä koronatilanne selkiytyi, mutta samalla Ukrainan sota aiheutti kunnissa varautumiseen liittyviä nopeita toimia ja yleisen kustannustason nousun. Monessa kotitaloudessa ja yrityksessä jännitetään tällä hetkellä energiakustannusten kehittymistä kylmimpinä talvikuukausina ja muutoinkin kustannustason kehitystä. Julkiset toimijat ja energiayhtiöt ovat varautuneet erilaisiin sähkönjakelun häiriö- ja poikkeustilanteisiin.

Kaiken keskellä hyvinvointialueet aloittavat vuoden ensimmäisenä päivänä toimintansa. Perusturvaosastolla ja siihen liittyvissä tukipalveluissa toimineet henkilöt siirtyvät kaupungilta uuden työnantajan palvelukseen. Henkilöiden rautainen ammattitaito ja sitoutuneisuus työhön eivät kuitenkaan häviä mihinkään. Uskallan väittää, että Ylöjärveltä siirtyy hyvinvointialueelle sen parhaimmistoa sekä henkilöresurssien että paikallisten toimintojen järjestelyjen suhteen. Ainakin Ylöjärven alueen osalta uudella hyvinvointialueella on hyvät lähtökohdat toiminnan käynnistämiseen.

Yleisesti on ennakoitu asuntorakentamisen hiljenemistä ainakin väliaikaisesti, mutta Tampereen seudun julkisten rakennushankkeiden osalta tahti jatkuu voimakkaana. Myös Ylöjärven kaupunki panostaa voimakkaasti ensi ja seuraavina vuosina kasvun luomiseen. Investointitasomme saavuttaa noin 25 miljoonan euron vuosittaisen suuruusluokan, ja tämän lisäksi ohjelmassa on useita yhteistyöhankkeita.

Merkittävimmät investointi- ja yhteistyöhankkeet suunnittelukaudella ovat Siltatien, Kurun ja Vuorentaustan koulujen sekä Siltatien ja Soppeenmäen päiväkotien toteuttaminen sekä Yhdystien, Kolmenkulman, Siltatien, Vuorentaustan ja Leppästentien yritys- ja asuinalueiden rakentaminen. Näistä vahvoista tulevaisuuspanostuksista huolimatta kaupungin ensi vuoden talousarvio on noin 2,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kuluvan vuoden arvioidaan puolestaan toteutuvan niin ikään ylijäämäisenä, vaikka alkuperäinen talousarvio olikin useita miljoonia alijäämäinen. Näistä talouslähtökohdista on hyvä ponnistaa tulevaisuuteen.

Haluan kiittää kaupungin henkilöstöä hyvästä työstä vuoden aikana sekä päättäjiä, yhteistyökumppaneita ja muita sidosryhmiä hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Erityisesti kiitän hyvinvointialueelle siirtyvää henkilöstöämme hienosta työpanoksesta kaupungin palveluksessa kaikkina menneinä vuosina ja toivotan kaikkea hyvää uuden työnantajan palveluksessa.

Toivotan kaikille rauhallista
ja virkistävää joulun aikaa!

Pauli Piiparinen
kaupunginjohtaja