Keskustalaisvaltuutetut haluaa oppilaiden vanhempien edustuksen koulun sisäilmatyöryhmään

Joukko Ylöjärven keskustan kaupunginvaltuutettuja esittää, että oppilaitosten sisäilmatyöryhmiin kuuluu jatkossa myös oppilaiden vanhempien edustus.

Keskustan valtuutetut muistuttavat, että koulun sisäilmaongelmat haittaavat monin tavoin lapsen oppimista ja kasvua, henkilökunnan työtä ja koulutuksen järjestäjän keskittymistä perustehtävään. Keskustalaiset sanovat, että lapsen oireilu ja sairastuminen aiheuttavat vanhemmissa vakavaa huolta ja rasittaa koko perheen arkea.

Ylöjärven kaupungin sisäilmaongelmien käsittelyn prosessikuvauksen mukaan (Tekn. ltk 16.3.2022 §40) hankekohtaisessa moniammatillisessa sisäilmatyöryhmässä on edustus käyttäjiltä, työsuojelusta, työterveydestä, Pirtevasta ja toimitiloista.

– Koska oppilaat ovat tilan käyttäjinä merkittävä ryhmä ehdotamme, että Ylöjärven kaupungin sisäilmaongelmien käsittelyn prosessikaaviota päivitetään siten, että oppilaitosten sisäilmatyöryhmiin kuuluu myös oppilaiden vanhempien edustus, keskustan valtuutetut sanovat valtuustoaloitteessaan.

– Koska eri kouluilla vanhempainyhdistykset toimivat eri tavoin ja erilaisella aktiivisuudella, emme aloitteessamme ehdota mitään yhtä tahoa, joka päättää vanhempien edustajasta. Vanhempien edustajasta voi tehdä hankekohtaisen esityksen kyseisen oppilaitoksen rehtori, vanhempainyhdistys tai päätös voidaan tehdä muutoin koululla sovittavalla tavalla, keskustan valtuutetut lisäävät.