Kaikki kurulaisoppilaat väistötiloihin – Homekoulu jätetään kylmäksi: ”Paine on ollut niin kova, että se on varmasti edesauttanut asioiden etenemistä”

Tekninen lautakunta linjasi keskiviikon kokouksessaan, että kaikille Kurun Yhtenäiskoulun oppilaille kartoitetaan väistötilat. Potentiaalinen paikka alakoululaisille on Parkkuun vanha koulu, yläkoululaisille on alustavasti sovittu väistötilat Kurun metsäoppilaitokselta.
Kurun yhtenäiskoulu (Kuva: Sanna Hillberg)

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Tomi Saaristo kertoo, että lautakunta päätti laittaa lähestulkoon uusiksi sille tehdyn esityksen Kurun Yhtenäiskoulun remontista ja väistötilojen kartoittamisesta vain yläkoululaisille.

Saariston mukaan lautakunta päätyi hyvässä hengessä sopimaan, että Kurun Yhtenäiskoulun kaikille oppilaille kartoitetaan väistötilat. Ylöjärven kaupunki tiedottaa asiasta myöhemmin.

– Tilanne on koulussa aika paha. Sen vuoksi selvityksiä on tehty ja kiviä käännetty. Kommentoin tätä nyt varovasti, mutta olemme hyvin lähellä tilannetta, että myös alakoululaiset saavat väistötilat, kunhan vuokrasopimukset ja muut saadaan kuntoon, Saaristo kertoo.

Hän arvioi, että kurulaisten oppilaiden vanhemmat ja koulun henkilökunta ovat saaneet vauhtia ja painetta päätöksentekoon.

– Tämä on henkilökohtainen mielipiteeni, mutta paine on ollut niin kova joka suunnasta, että se on varmasti edesauttanut asioiden etenemistä tähän suuntaan. Osa kurulaisvanhemmista päätti, että lapsi ei enää käy Kurun Yhtenäiskoulua terveyshaittojen vuoksi. Kaikella tällä on siis vaikutusta.

Lue myös: Sisäilmaongelmien kanssa kamppailevan koulun oppilaiden vanhemmat ihmettelevät kankeaa byrokratiaa ja ristiriitaista tiedotusta: – ”Terveyttä ei voi rahalla mitata, nyt on kylän lapsista kysymys”

Vanha koulu jätetään kylmäksi

Saariston mukaan sopivat väistötilat Kurun Yhtenäiskoulun alaluokille ovat löytyneet Parkkuun vanhasta koulusta, jonne suoritetaan vielä remontti ja pieniä muutostöitä ennen koulutyön aloittamista. Yläkoulun luokat taas siirtyvät väistöön Tredulta vuokrattaviin tiloihin Kurun Metsäoppilaitokselle.

– Kasvatus- ja opetuslautakunta kokoustaa ensi viikolla, ja siellä linjataan muun muassa koulukyydityksistä ja ruokailusta, Saaristo sanoo.

Hän ei uskalla antaa tarkkaa arviota, milloin kurulaislapset pääsevät tuleviin väistötiloihinsa.

– Parashan olisi, että mahdollisimman pian. Mutta uskaltaisin sanoa, että tammikuun aikana.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan pahoista sisäilmaongelmista kärsivä Kurun Yhtenäiskoulu piti remontoida tiivistyskorjauksin, jotta alakoululaiset voisivat suorittaa koulutyötään siihen asti, että uutta koulua ryhdytään rakentamaan. Nyt remontointiaikeet on laitettu jäihin.

– Ajatus on, että rakennus jätetään niin sanotusti kylmäksi. Sille ei tehdä mitään. Oppilaat ovat väistötiloissa siihen asti, että uusi Kurun Yhtenäiskoulu valmistuu vuonna 2025, Saaristo toteaa.

Lue myös:

Koulun tiivistyskorjaukset Kurussa alkavat todennäköisesti joululomalla ja jatkuvat kevääseen – Kustannusarvio liki 100 000 euroa

Mielipidekirjoitus: Mikä on Ylöjärven kaupungissa terveyden hinta? Kurun Yhtenäiskoulun lapsille ja henkilökunnalle tulisi taata terve oppimisympäristö

Kurun Yhtenäiskoululle etsitään kuumeisesti väistötiloja – ”Jos yksikin lapsi koulun takia sairastuu, se on mielestäni liikaa”

Kurun Yhtenäiskoulussa huolestuttavaa oireilua: nenäverenvuotoa, migreeniä, hengitystieinfektioita – Jo kaksi opettajaa joutunut lopettamaan työt sisäilmaongelmien takia