Koulun tiivistyskorjaukset Kurussa alkavat todennäköisesti joululomalla ja jatkuvat kevääseen – Kustannusarvio liki 100 000 euroa

Pahoista sisäilmaongelmista kärsivän Kurun Yhtenäiskoulun korjaustoimia käsitellään teknisessä lautakunnassa ensi viikon keskiviikkona 7.12. Samassa kokouksessa sovitaan myös väistötilojen vuokraamisesta Tredun Metsätien toimipisteestä.
Kurun Yhtenäiskoulussa on havaittu sisäilmaongelmia jo aikaisemmin, mutta tilanne kärjistyi tänä vuonna kesälomien jälkeen. (Kuva: Sanna Hillberg)

Vs. rakennuspäällikkö Hannu Heikkilä esittää lautakunnalle, että koulun korjaustyöt käynnistettäisiin vaiheistettuna joulukuun aikana. Tiivistykset tehdään marraskuussa valmistuneen sisäilmaraportin ja sen perusteella laaditun korjaussuunnitelman pohjalta.

Työt aloitetaan koululaisten joululoman aikana ja ne jatkuvat kolmesta neljään kuukautta niin, että kaikki käytössä olevat luokat, pohjakerroksen tiloja lukuun ottamatta, tiivistyskorjataan. Tiivistyskorjaustyön valvonnasta vastaa A-insinöörit Oy.

Tiivistysten lisäksi kaikki käytössä olevat luokat ylipaineistetaan uusittavien tuloilmakoneiden puhallinmoottorien avulla.

Osa luokista on saanut jo tilakohtaiset puhdistimet sisäilman laatua parantamaan, ja koneita hankitaan myös loppuihin luokkiin. Esityslistan mukaan luokkiin on asennettu myös sisäilman laatua mittaavat anturit.

Kurun Yhtenäiskoulun korjaustoimien kustannusarvio on 95 000 euroa.

Lue myös: Sisäilmaongelmien kanssa kamppailevan koulun oppilaiden vanhemmat ihmettelevät kankeaa byrokratiaa ja ristiriitaista tiedotusta: – ”Terveyttä ei voi rahalla mitata, nyt on kylän lapsista kysymys”

Kurun Yhtenäiskoulussa opiskelevat luokat 1-9. Tänä vuonna koulussa opiskelee yhteensä noin 180 oppilasta. Kasvatus- ja opetuslautakunta linjaa parin viikon päästä, mitkä luokat ja ketkä henkilökunnasta siirtyvät Tredulle väistötiloihin. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ketkä pääsevät väistötiloihin?

Korjaustöiden ajaksi osaa oppilaista esitetään siirrettäväksi väistötiloihin Kurun metsäoppilaitokseen Tredun Metsätien toimipisteeseen, josta kaupunki vuokraa tilat.

Tredu-Kiinteistöt Oy:ltä saadun tarjouksen mukaan metsäoppilaitokselta neljän luokan vuokrakustannus on kuukaudessa 9,72 euroa nelilömetriltä sisältäen lämmityksen, sähkön, veden ja ylläpidon kustannukset.

Kouluruokailu hoidettaisiin väistötiloissa Tredussa kouluruokailua harjoittavavan yrityksen toimesta.

Linjauksen siitä, mitkä luokka-asteet Metsätielle siirtyvät, tekee kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta. Lautakunta päättää myös koulukyytejä koskevista muutoksista Kurussa.

Lautakunta kokoontuu seuraavan kerran 13. joulukuuta.

Kuruun rakennetaan uusi yhtenäiskoulu vuosina 2024–2025. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 7,7 miljoonan euron hankkeen talousarviokokouksessaan 14.11.2022. Kurun Yhtenäiskoulussa on vuosiluokkien 1-9 oppilaita noin 180.

Lue myös:

Kurun Yhtenäiskoulussa huolestuttavaa oireilua: nenäverenvuotoa, migreeniä, hengitystieinfektioita – Jo kaksi opettajaa joutunut lopettamaan työt sisäilmaongelmien takia

Mielipidekirjoitus: Mikä on Ylöjärven kaupungissa terveyden hinta? Kurun Yhtenäiskoulun lapsille ja henkilökunnalle tulisi taata terve oppimisympäristö