Sibelius-lukion 50 esiintyjän JouluShow rantautuu Ylöjärvelle

Helsinkiläisen Sibelius-lukion perinteinen ja vauhdikas JouluShow saapuu viihdyttämään ylöjärveläisiä Ylöjärven urheilutalolle.

Konsertti järjestetään torstaina 8. joulukuuta kello 18.

Sibelius-lukion JouluShow tarjoaa vauhdikkaan katsoja- ja kuuntelijakokemuksen. (Kuva: Sibelius-lukio)

Joulushow on 50 laulajan, soittajan ja tanssijan esittämä vauhdikas ja energinen joulumusiikkia pursuava tiivis kokonaisuus. Reilun tunnin mittaisessa konsertissa tunnelmat vaihtelevat hartaan perinteisestä hengästyttävän vauhdikkaaseen.

JouluShow’n ensiaskeleet otettii Sibelius-lukiossa 1980-luvun alussa. Lukion pop- ja rock-musiikin opetuksesta vastuussa ollut Reijo Karvonen teki joulumusiikkisikermän orkesterille, bändille ja kuorolle. Sikermästä muodostui Sibelius-lukion perinteinen jouluohjelma, johon suuri osa lukion oppilaista osallistui. Kuorossa saattoi olla lähes 200 laulajaa.

Karvosen manttelinperijä Hannu Sorsa sovitti uuden joulupotpurin, jonka ensiesitys oli Orimattilassa järjestetyssä joulukonsertissa vuonna 1994. Uutena elementtinä tuli mukaan yhteistyö tanssijoiden kanssa. Alkumuodossaan potpuri oli noin 15 minuutin mittainen joulumusiikkisikermä. Nykymuodossaan joulupotpurin soiva osuus kestää noin 70 minuuttia.

Ensimmäinen Sibelius-lukion joulukiertue starttasi matkaan vuoden 2002 joulukuussa. Tekniikan osalta kehitys on kulkenut puoliakustisesti tuotetusta konsertista, täysin sähköisen äänentoiston avulla toteutettuun kokonaisuuteen. Valosuunnittelu ja visuaaliset efektit ovat myös olennainen osa nykyesityksiä. JouluShow’n keskiössä ovat energiset ja lahjakkaat esiintyjät.

Ylöjärven konserttiin liput maksavat ovella aikuisille 12 euroa ja alle 12-vuotiaille, opiskelijoille sekä eläkeläisille 8 euroa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?