YIlves vahvisti asemaansa sarjan kärjessä

Naisten Futsal-Liigan kärkijoukkue Ylöjärven Ilves jatkoi voittojen tiellä lauantaina Kampuksen Dynamoa vastaan pelatussa ottelussa.
Ottelussa tehtiin vain yksi maali, jonka laukoi Jenni Häkli toisen puoliajan kolmannella peliminuutilla. Tuloksella 1–0 (0-0) YIlves vankisti asemaansa liigan kärjessä.

YIlveksen viimeiset kotiottelut syyskaudella ajoittautuvat samalle viikonlopulle. Ensimmäiseen otteluun lähdettäessä oli pelaajien terveystilanne hyvä ja edellisestä ottelusta aikaa viikko. Lähtökohdat ensimmäiseen otteluun KaDya vastaan olivat siis hyvät.

Ensi jakso olikin kotijoukkueen vahvaa osaamista, eikä vieraille tarjottu tilaa rakentaa peliään. Kummankin joukkueen pelikirjasta oli tähän otteluun valittu puolustuspainotteiset sivut. Kärkipään joukkueiden kohtaamisen merkitys asemiin sarjataukukossa tiedostettiin ja tappiota kartettiin kynsin hampain.

Maalinteko oli YIlvekselle tuskaista, sillä kaksi kuuden metrin kaarelta saatua erikoistilannetta päätyi vierasjoukkueen tuuletuksiin.
Jakson aikana kotijoukkueella oli myös muita yhtä laadukkaita maalitilanteita, mutta vierasmaalin vartijana Maria Halla-Aho ei ollut yllätettävissä. Vieraiden maalipaikat olivat harvemmassa, eikä Emiilia Syvänen YIlveksen maalilla joutunyt erityiseen testiin. Tauko koitti ja kiikaritulos siis möllötti tulostaudulla.

Toiselle jaksolle KaDy muutti taktiikkaansa nostaen prässilinjaansa ja myöskin liikkumisen terävyys parani selvästi. YIlves sai hieman lisätilaa hyökkäyspäässä ja jo ajassa 22.25 Jenni Häkli murtautui vasemmalta laidalta läpi. Taitava ulkoterälaukaus sai Halla-Ahon tasapainon väärälle jalalle ja pallon mentävä tila löytyi takatolpan juuresta siirtäen YIlveksen johtoon.

YIlves purki taitavasti vieraiden prässitilanteet, eikä tasoitusmaaliin annettu tilaisuutta. Oma peli tuotti taas riittävästi maalitilanteita lisämaaleihin, mutta ruuti oli tässä ottelussa märkää. Vieraiden liike kiihtyi ottelun edetessä, muttei siirtynyt tulostaudulle asti.

Parhaan tasoitustilanteen onnistui Syvänen torjumaan huikealla jalkatorjunnallaan lähes kaaripallon lakipisteestä. Ei edes neliminuuttinen ylivoimapelijakso ottelun lopussa johtanut vieraiden onnistumiseen maalinteossa.

YIlves siis otti tiukasta ottelusta täyden pistepotin ja teki näin eroa haastajaryhmän kovaan jyväskyläläisjoukkueeseen.

Päävalmentaja Vesa Parviainen piti ensimmäistä jaksoa pelillisesti tosi hyvänä, ehkäpä syksyn parhaana.

– ,Maalinteko oli nyt työlästä, vaikka paikkoja kyllä luotiin riittävästi. Toisella jaksolla ei oikein herätty peliin ja harhasyöttöjäkin oli ihan liikaa. Vastustaja oli kyllä sarjan eliittiä ja pelasi hyvin. Nollapeli pidettiin joukkueen voimin, mihin pitää olla tyytyväinen.
Se takasi pääsyn pisteisiin kiinni, Parviainen kommentoi.

Sunnuntain ottelussa on jälleen isot pisteet jaossa. Niitä metsästämään saapuu espoolainen GFT. Sarjakolmosena majailevalla joukkueella on maajoukkuepelaajia kentällinen. Kova tason mittaus kotisalissa huipentaa näin syksyn kotipelit ennen kauden päättäviä kahta vierasottelua.