Koulutuskeskus Valolle pääsee tulevaisuudessa kääntymään Vaasantieltä – Tiesuunnitelmiin pääsee tutustumaan yleisötilaisuudessa

Ylöjärven kaupunki laatii tiesuunnitelmaa kantatie 65:n eli Vaasantien parantamisesta Pallotien kohdalla. Tavoitteena on suunnitella Pallotien suunnasta uusi valo-ohjattu risteysalue ja tieliittymä Vaasantielle.
Tiesuunnitelman mukaan Koulutuskeskus Valolle kulkevan Pallotien ja Vaasantien välille (kuvassa oikealla) rakennetaan liikennevaloristeys. Samalla rakennetaan Vaasantien ylittävä silta kevyelle liikenteelle. (Kuva: Jani Saarenpää)

Ylöjärven kaupuki järjestää ensi viikon keskiviikkona 30.11. klo 17-19 yleisötilaisuuden, jossa kaupunkilaisten on mahdollista tutustua tuleviin tiesuunnitelmiin ja jättää niistä mielipiteensä. Tilaisuus pidetään Koulutuskeskus Valon pääaulassa osoitteessa Pallotie 5.

Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Lue myös: Koulutuskeskus Valolta rakennetaan liittymä Vaasantielle ja kevyelle liikenteelle silta Vaasantien yli

Opiskelijoiden ja koulun henkilökunnan kulkeminen helpottuu

Tiesuunnitelmassa Pallotien ja Vaasantien välille rakennetaan tulevaisuudessa liikennevaloilla ohjattu risteysalue. Myös linja-autopysäkkien linjauksia tarkastellaan uudelleen.

Risteysalueelle on tarkoituksena rakentaa myös Vaasantien ylittävä silta kevyen liikenteen käyttöön. Näin kävelijät ja pyöräilijät pääsevät jatkossa kulkemaan Pallotieltä Vaasantien toisella puolella sijaitsevalle kävely- ja pyörätielle.

Liittymän ja sillan rakentaminen helpottavat erityisesti Koulutuskeskus Valon opiskelijoiden ja henkilökunnan kulkemista koululle ja sieltä pois.

Tällä hetkellä Soppeenmäestä Valoon jalkaisin tai pyörällä kulkevilla on käytössään yhdet ylitys-ja alituspaikat Vaasatiellä: urheilutalon alikulkutunneli ja Juustoportin kohdalla sijaitseva valo-ohjattu suojatie.

Valolle autolla Soppeemäestä tai Tampereen suunnasta saapuvat taas joutuvat nykytilanteessa kiertämään joko taajamasta Asemantien kautta tai jatkamalla Vaasatietä pitkin Elovainiolle ja sieltä koululle.

Tieremontin jälkeen Vaasantieltä pääsee kääntymään suoraan liikennevaloista Koulutuskeskus Valolle.

Lue myös: Pallotien liittymä etenee – nyt valitaan suunnitelman tekijä