Kurun Vuoden yrittäjä -palkitut: Rakkaudesta lehmiin ja maaseutuun – luottamuksesta lähiruokaan ja tulevaisuuteen  

Maanviljelijät Sirkku ja Mika Nieminen pyörittävät koko Suomenkin oloissa suurta maitotilaa. Heinän pihatossaan käyskentelee 140 lypsylehmää. Tila tuottaa vuodessa keskimäärin miljoona maitolitraa. Yrittäjäpariskunta on valinnut tulevaisuuden eli tilan kehittämisen. Moderni pihatto ja tietokonejärjestelmät ovat apuna kovassa ahkeroinnissa.Suomessa on runsaat 4 500 toimivaa maitotilaa. Niistä yksi on Mika ja Sirkku Niemisen maatalousyritys Ylöjärven Länsi-Teiskossa. Maamme maitotuotanto on tätä nykyä vajaan 250 000 lypsylehmän varassa. Ruokoniemen modernissa pihatossa on 140 lypsävää sekä kymmeniä hiehoja, nuoria hiehoja ja vasikoita. Valtakunnallisesti maidon kokonaistuotanto on noin 2 000 miljoonaa litraa vuodessa; Niemisten Mansikit, Muurikit ja Ruusut tuottavat siitä miljoona litraa. Kolmannen sukupolven isäntä ja emäntä ovat vastanneet tilan toiminnasta vuodesta 1997 lähtien. He ovat luottavaisia, että aikanaan heidän lapsensa ottavat isännyyden. Niemisten tilalla usko maatalouteen, kotimaiseen tuotantoon ja lähiruokaan on horjumaton. Niemiset palkittiin viime lauantaina Kurun vuoden 2022 yrittäjä -tunnustuksella.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.