Adventtikonsertissa kuullaan lapsi- ja nuorisokuoroja – Ilta huipentuu yhteiseen Hoosianna -hymniin

Adventin tunnelmiin voi virittäytyä Ylöjärven kirkossa ensi sunnuntain adventtikonsertissa.
Ylöjärven seurakunnan Celesta-lapsikuoro ja nuorten Amoroso-kuoro esiintyvät adventtikonsertissa. (Kuva: Saara Syrjäniemen kuva-arkisto)

Adventtikonsertin pääteos on Antonio Vivaldin säveltämä Gloria. Siinä musisoivat Ylöjärven seurakunnan Celesta-lapsikuoro, sopraano Saara Syrjäniemi, mezzosopraano Minna Viinikainen, sekä Tampereen kamarimusiikkiseuran orkesteri Miika Jämsän johdolla.

Tunnelmaan johdattavat Corellin ”joulukonserton” sävelet orkesterin soittamana. Ilta huipentuu yhteiseen Hoosianna -hymniin, jolloin laulamaan liittyy seurakunnan nuorten Amoroso-kuoro sekä koko läsnä oleva seurakunta.

Konserttiohjelma koostuu pääasiassa Antonio Vivaldin tunnetuimmasta noin puolen tunnin mittaisesta Gloria -teoksesta. Vivaldi kuuluu barokkimusiikin suurimpiin nimiin. Hän toimi aikanaan viulunsoiton opettajana venetsialaisessa yhdistetyssä lastenkodissa ja musiikkioppilaitoksessa, Ospedale della Pietàssa. Vaikka Vivaldi on säveltänyt Gloria -teoksen orkesterille ja sekakuorolle, toteutetaan tällä kertaa teos sovituksena, minkä lapset voivat laulaa.

Kolmas kerta toden sanoo

Gloria -teoksen esittäminen on siirtynyt jo kahdesti koronarajoitusten takia. Nyt näyttää siltä, että adventtikonsertti suurella kokoonpanolla toteutuu.

– Celesta-kuorolaisia jännittää näin vaativan ja suuren teoksen esittäminen, mutta samalla kertaa he odottavat innolla konserttia, kertoo kuoroa johtava kanttori Syrjäniemi.

– Tuntuu mahtavalta päästä laulamaan orkesterin kanssa ja varmasti nautimme laulamisesta! Kirkkoteos Gloria alkaa sanoin ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha, ihmisillä hyvä tahto”. Näillä hyvinkin ajankohtaisilla sanoilla ja sävelillä on juhlavaa ja osuvaa aloittaa Vapahtajan syntymäjuhlan odotus.

Adventtikonsertti Ylöjärven kirkossa sunnuntaina 27.11. klo 18.00. Sisään on vapaa pääsy, ohjelman voi lunastaa ovelta viiden euron hintaan.