YIlves nousi historiallisesti liigan kärkeen – FC Halikko taipui tiukan taistelun jälkeen

YIöjärven Ilves oli jälleen vahva vieraskentällä Naisten Futsal-Liigassa ja nappasi voiton tuloksella 1–4 (0–2).

Ylöjärven Ilves otti nyt viidennen peräkkäisen voittonsa ja siirtyi sen myötä sarjassa pari sijaa ylöspäin piikkipaikalle. Muut kärkijoukkueet MuSaFutsal ja GFT olivat lepovuorossa. Sarjan yhdeksän parasta ovat sarjataulukossa tasaisesti pisteen välein. Tappioton YIlves on noussut vakuuttavaan alkukauden lentoon ja nähdään pitkästä aikaa kotikentällä tulevana lauantaina.

YIlves oli hallitsevampi osapuoli eikä jättänyt kotijoukkueelle juurikaan tilaa. (Kuva: Verna Kalliomäki)

Halikkoon Isänpäivän otteluun YIlves matkasi lähes parhaimmalla kokoonpanollaan. Leveyttä rosterista löytyy ja kaikki pelaajat ovat valmennukselta luottoa mukavasti saaneet. Puolustuksen alimmaksi lukoksi joukkue sai kokeneen Saara Viitasen, joka nyt oli ensi kertaa tällä pelikaudella aloittavana maalivahtina.

YIlves aloitti pelin ottaen pallon hallinnan itselleen. Vastustajan vetäytyvää pelitapaa oli osattu odottaa, olihan YIlves hienoisena suosikkina tässä ottelussa. Ajassa 4.36 syntyi ottelun avausmaali, kun kotijoukkueen tiukka puolustusryhmitys onnistuttiin pelaamaan auki kahdella komealla syötöllä.
Oman pään rajapotkun jälkeen Rosa-Maria Siren avasi 30 metriä yli kentän Senni Virenille juoksuun. Viren jatkoi poikkisyötöllä vapaaksi edenneelle Jenni Häklille, joka viimeisteli tarkasti ja terävästi takatolppaa hipoen pallon maaliin.

Ottelussa nähtiin etenkin tiukkaa puolustustaistelua. (Kuva: Verna Kalliomäki)

Pallon hallinta pysyi edelleen YIlveksellä, joka malttoi jauhaa syöttörulettiaan kärsivällisesti. Ensimmäinen torjunta Viitaselta nähtiinkin vasta kahdeksannella peliminuutilla. Jakson loppua kohti mentäessä Halikon virhetili täyttyi. Kuudes virhe kirjattiin ajassa 16.33. YIlves siirtyi 0–2-johtoon vapaapotkupisteeltä, kun Senni Viren tykitti verkon tötterölle maalia vartioineen Pilvi Junnilan takana. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Viitanen loisti maalilla

Toisella jaksolla YIlveksen pelitempo selvästi hidastui ja kotijoukkue kykeni paremmin pallonriistoihin ja maalitilanteisiin. YIlvekselle sattui harvinainen pallonmenetys omassa kenttäpäädyssä. Seurauksena Annika Peippo laukoi pallon maalin takanurkkaan ohi Viitasen ajassa 24.08 kaventaen tilanteeksi kutkuttavasti 1–2.

Vaikka peli pyörikin melko suvereenisti palloa hallitsevan YIlveksen tahdissa, oli jo yksi varoittava lipsahdus nähty. Saara Viitanen otti loppupelin aikana tukun mallikkaita torjuntoja kotijoukkueen terävistä iskuista ja nollasi tasoitusyritykset.

Maalinteko hidastempoisessa ottelussa oli nihkeätä, mutta lopulta pallo pomppi onnekkaasti ylöjärveläisille. Ajassa 32.33 keskitykseksi tarkoitettu Virenin kukkupallo vierasmaalin edustalle ohjautui puolustajasta maaliin yllättäen täysin hyvin pelanneen Junnilan.

Sini Sutinen (vas.) ja Senni Viren tuulettavat osumaa. (Kuva: Verna Kalliomäki)

Kotijoukkue otti lentävän maalivahdin peliin ajassa 36.41 aikalisän jälkeen. Minuuttia myöhemmin ajassa 37.34 Sini Sutinen ehti irtopallon oman maalin edessä ja laukoi komealla kaaripallolla lopullisen niitin keskelle tyhjää FC Halikon maalia.

YIlveksen tasaisuus toimi jälleen hyvin kymmenen kenttäpelaajan jakaessa pelivastuuta kentällä. Kyytiin kotimatkalle lähti siis voiton myötä kolme sarjapistettä ja bonuksena nousu sarjan kärkijoukkueeksi.

Päävalmentaja Vesa Parviainen kertoi ottelun olleen hankala vastustajan yksipuolisen pelitavan vuoksi.

– Oma pelimme varmistuu peli peliltä ja keinovalikoimamme tuottaa kyllä tarvittavat maalipaikat. Onneksi kärsivällisyys riitti ja onnistujia löytyi taas voittoon tarvittava määrä. Varman maalivahtipelimme lisäksi Mia Pajusen monipuolisuus kentällä jäi erityisesti mieleen.

YIlveksellä on vielä yksi vieraspeli putkessa. Torstaina 17. marraskuuta matka suuntautuu iltaotteluun Helsinkiin. Vastustajana on viime kauden pronssijoukkue HIFK, joka on aloittanut kautensa vaihtelevasti.

Kotikentällä pelataan pitkän tauon jälkeen kaksi päivää myöhemmin lauantaina 19. marraskuuta kello 16 alkavassa ottelussa. Vastassa on espoolainen EBK, joka tarvitsee kipeästi täydennystä pistepussiinsa.

ANTTI REPONEN

Katso maalikooste tästä.