Nysse kaavailee uudistuksia Ylöjärven bussilinjalle 80 – Haavistolaisia palvelevat linjat sekä paranevat että huononevat

Ensi vuoden elokuussa alkava Nyssen talvikausi on tuomassa bussilinjastoihin muutoksia, jotka vaikuttavat Ylöjärvellä linjan 80A ja 80Y liikennöintiin.
Syksyn suunnitelmassa 80Y jättäisi koukkaamatta Haavinston kautta ja ajaisi Soppeenmäestä Kuruntietä suoraan Moisiolle.

Nyssen mukaan linjastomuutoksilla parannetaan tiettyjen alueiden joukkoliikennepalvelua. Suunnitelmat koskevat bussilinjoja 5, 11, 18, 26, 29, 30, 31, 36 ja 80. Lisäksi linja 34 on suunniteltu lopetettavaksi vähäisen matkustajamäärän vuoksi.

Ratikkalinjan reitti laajenee talvikauden alkaessa Pyynikintorilta Santalahteen asti, mutta se ei vielä vaikuta läntisten bussilinjojen palveluun. Muille linjoille ei ole suunniteltu muutoksia.

Lue myös: Nyssen uusi linjastoluonnos: Metsäkylän bussilinjaa muutettiin palautetulvan vuoksi, Asuntilasta lähtisi vuoro jopa vartin välein

Ylöjärvellä muutokset koskevat bussilinjoja 80A ja 80Y

80A liikennöi nykyisellään Tampereelta Sorin aukiolta Ylöjärvelle ja Haaviston kautta Moisiolle (Kauraslammen koululle).

Ensi syksyn suunnitelmassa linjalle lisätään Haavistolla lenkki, jossa bussi ajaa Lähdevainiontietä tien länsipäähän saakka Siltatien risteykseen. Bussi kääntää risteyksessä ympäri ja jatkaa matkaa takaisin kohti Koivumäentietä.

Reittimuutoksella luodaan yhteys Siltatien koululle, jonka toiminta käynnistyy vuoden 2023 syksyllä. Muutoin linja 80A kulkee kuten ennenkin.

80Y liikennöi yöaikaan Tampereen Sorin aukiolta Ylöjärvelle, Vuorentaustan kautta Soppeenmäkeen ja sieltä Haavistolle ja Kauraslammen Salen pysäkille.

Ensi syksyn suunnitelmassa bussilinjan reitiltä on jätetty pois Haaviston reittiosuus, jolloin linja ajaa suoraan Soppeenmäestä Kuruntietä Moision pysäkille.

Nyssen mukaan reitin lyhentämisen myötä hiljaisen ajan vuorotarjonta voidaan suunnitella tasaisemmaksi.

Nysse pyytää palautetta

Linjamuutosten suunnitelmat esitellään Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle 14.12.2022.

Nyssen mukaan marraskuussa tulleet palautteet ehditään huomioida esittelyssä. Lautakunta päättää talvikauden 2023-2024 palvelusta tammikuussa 2023.

Linjamuutoksiin voi tutustua selainpohjaisessa karttapalvelussa. Palvelu toimii parhaiten isoilla näytöillä. Linjoille, joita ei näy karttapalvelussa, ei ole suunniteltu muutoksia.

Nyssen suunnittelijalle voi jättää palautetta palvelun oikeassa yläkulmassa painamalla Lisää kommentti -painiketta. Valitse kartalta alue, johon palautteesi kohdistuu. Kommentit eivät ole julkisia, ne päätyvät vain suunnittelijan luettavaksi.

Talvikauden 2023-2024 suunnitelman sisältävään karttapalveluun pääset täältä.

Comments are closed.