Vaikka läpi harmaan kiven – varsinkin pk-yritykset elävät nyt epävarmuuden aikoja

Ville MäkinenViime lauantaina Koulutuskeskus Valossa vietettiin juhlavaa iltaa, kun yrittäjäyhdistys kokoontui vuosittaiseen yrittäjäjuhlaan palkitsemaan vuoden yritystä, vuoden pienyritystä ja vuoden nuorta yrittäjää. Juhlaan olikin aihetta, sillä nyt jos koskaan, on tarvetta nostaa mielialoja niin yrittäjien kuin kuluttajien keskuudessa. Toki tällä kertaa yrittäjäjuhlan tunnelma oli ehkä tavanomaista vakavampi, ja sen ymmärtää.

Ylöjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Anu Meuronen piti juhlapuheen lyhyenä ja ytimekkäänä. Tällä kertaa ei ollut aihetta riemunkiljahduksiin tai suureen uskoa nostattavaan palopuheeseen. Puheenjohtajan sekä muidenkin juhlissa puhuneiden sanoista kävi selväksi, että varsinkin pk-yritykset elävät nyt epävarmuuden aikoja.

Venäjän hyökkäyssota ja sen mukanaan tuomat inflaation raju kasvu sekä energiakriisi heijastuvat voimakkaasti yrittäjien arkeen. Yritysten kulut ovat nousseet ja nousevat tulevana talvena sellaisiksi, että aika monella yrittäjällä tulee kylmä hiki otsalle. Tilannetta ei auta lainkaan se, että samaan aikaan myös kuluttajat kärsivät kustannusten voimakkaasta noususta eikä rahaa ei jää kulutettavaksi. Yrityksillä on siis koko ajan vähemmän asiakkaita.

On nostettava hattua yrittäjille, jotka keksivät keinon selvitä näistä vaikeista ajoista. Jos yritys selviää tästä kurimuksesta ja pystyy samalla jopa kehittämään toimintaansa, se luo todella vankan pohjan tulevaisuudelle. Kun paremmat ajat koittavat, palkinto näkyy varmasti myös yrityksen kassakuitissa ja yrittäjän palkassa.

Nyt on vain taisteltava läpi vaikeuksien ja uskottava huomiseen. Ylöjärven Uutiset onnittelee kaikkia yrittäjäjuhlassa palkittuja!