Valtava toiminnan kirjo – kirkkovaltuutetut päättävät hurjasta määrästä asioita

Ville MäkinenSeurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa vajaan viikon päästä tiistaina. Ylöjärven seurakuntaan valitaan 33 kirkkovaltuutettua 61 ehdokkaan joukosta. Seurakunvaalien äänestysprosentti on käytännössä aina jäänyt kovin alhaiseksi. Se on harmi.

Varmasti monikaan ei vielä tänä päivänäkään ymmärrä, kuinka laajaa seurakunnan toiminta Ylöjärvelläkin on, ja miten montaa ihmistä se koskettaakaan.

Ylöjärven seurakunnan jäsenmäärä on pysynyt varsin suurena, mikä kertoo myös seurakunnan toiminnan tasosta. Syyskuun lopussa Ylöjärven seurakunnassa oli 23 406 jäsentä. Kolmessa vuodessa seurakunnan jäsenmäärä on vähentynyt vain 676 henkilöllä. Tätä voisi kutsua torjuntavoitoksi nykyajassa. Tänä vuonna Ylöjärven seurakuntaan on maalis-, heinä- ja syyskuussa liittynyt enemmän ihmisiä kuin siitä on eronnut.

Kenties äänestäminen alkaa kiinnnostaa, jos ymmärtää, miten laaja toiminnan kirjo seurakunnalla on. Jumalanpalvelukset ovat itsestäänselvyys, mutta sen jälkeen voisi luetella vaikka ja mitä toimintoja. Tutuimpina tietysti erilaiset perhetapahtumat, kuten ristiäiset, rippijuhlat, häät ja hautajaiset. On lähetys- ja avustustyötä. On kerho- ja ryhmätoimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille. On vahvaa musiikkitoimintaa kuoroissa, muskareissa ja konserteissa.

Pitää myös muistaa, että ilman seurakunnan apua, moni jäisi pulaan. Tarjolla on keskusteluapua, rukoustukea, apua päihde- ja muihin riippuvuuksiin, taloudellista apua ja niin edelleen.
Kirkkovaltuutetut päättävät siis erittäin laajasta palvelutarjonnasta ja tietenkin esimerkiksi seurakunnan kiinteistöjen kohtalosta.

Ainakin allekirjoittanut marssii äänestyspaikalle ja raapustaa jonkun onumeron äänestyslippuun.