Kaupunginhallitus kokoontuu tänään ja tekee esityksen ensi vuoden talousarviosta valtuustolle

Ylöjärven kaupungin ensi vuoden talousarvio on tänään kaupunginhallituksen käsittelyssä. Kaupunginhallitus antaa talousarviosta esityksen kaupunginvaltuustolle. Esityksen sisältöön on tehty muutama tarkennus edellisen hallituskäsittelyn jälkeen.

Esitys työvaatteiden hankinnasta/vaaterahasta varhaiskasvatuksen henkilökunnalle on muutettu muotoon työvaatteiden hankinta. Lisäksi talousarviosta on poistettu kohta nuorisopalveluiden työntekijöiden rekrytointiongelmien ratkaisusta. Palkkaratkaisut tehdään keskitetysti, jotta palkkarakenteet pysyvät kunnossa.

Investointien vuosittaiset kokonaissummat ovat myös tarkentuneet. Ensi vuoden kokonaissumma nousi noin 150 000 euroa ja vuoden 2025 summa laski noin 500 000 euroa. Muutokset liittyvät kustannusarvioiden tarkistamiseen. Hankekokonaisuus ei ole muuttunut.

Kaupunginhallitus antaa kaupunginvaltuustolle esityksen myös ensi vuoden tuloveroprosentista ja kiinteistöveroprosentista. Hallituksen käsittelyssä on myös Maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelma Mapsto vuosille 2023–2027.

Lisäksi kaupunginhallituksen pöydällä on neljä valtuustoaloitetta.