Polkee ku Jussi – Ylöjärveläisräppäri Inde Morjesta ja Neemu julkaisivat uuden kappaleen ja musiikkivideon: ”Toivottavasti biisi soi mahdollisimman monessa autossa tuolla kylänraitilla”

Polkee ku Jussi -kappaleen ja musavideon julkkareita juhlittiin Ravintola Palowoutissa viime perjantaina.
Videon kuvauksissa Teemu ”Neemu” Loippo, Jussi ”TheFast” Välimäki, LoilaK ja Iiro ”Inde Morjesta” Lehtonen. (Kuva: Anu Rantanen)

Juhlailtana lavalle nousivat nosteessa oleva pop-artisti Neili, tuottajaräppäri Maiki ja Ylöjärven ”omapoika” Inde Morjesta yhdessä Neemun ja LoilaK:n kanssa.

– Tunnelmat illalta ovat loistavat, tätä on odotettu pitkään. Paikalla on lähemmäs 150 kutsuvierasta ja kaikilla on tunnelma katossa, kommentoi Jussi ”TheFast” Välimäki aivan videon julkaisun kynnyksellä.

– Perjantai ja kello on hieman päälle yhdeksän ja iso määrä ihmisiä antaa seisaalteen aplodeja videon julkaisun jälkeen. Olo on todella kaikkensa antanut ja samalla kiitollinen. Jussi ja koko tuotantotiimi tekivät todella ison työn, että olemme tässä pisteessä. Palowoutin Mikalle ja Johannalle iso kiitos, että jaksoivat puristaa meidän kanssamme näin ison tilaisuuden kasaan, totesi puolestaan Iiro ”Inde Morjesta” Lehtonen.

– Aivan uskomaton fiilis, ei voi muuta todeta. Tästä on hienoa lähteä seuraavien uusien projektien kimppuun. Tänään nautitaan ja toivotaan, että kuuntelijat löytävät kappaleen ja videon, kiteytti Teemu ”Neemu” Loippo illan juhlallisuuksien seassa.

Taustalla huippunimiä

Biisi Polkee ku Jussi on oodi entiselle rallimestarille Jussi Välimäelle, jota kuullaan kappaleessa vierailevana artistina.

Kappaleen on tuottanut Mikke Neuvonen, joka tunnetaan muun muassa Petri Nygårdin ja Uniikin tuotannoista sekä Miika Saloranta, joka löytyy useiden indiehittien taustalta.

– Saatiin Neuvoselta hyvä pohja biisille, Saloranta teki siihen omat taikansa ja Aleksandra “LoilaK” Rosendahl lauloi upean kertsin. Biisi jytää hyvin ja sopii jokaiselle autoista ja autourheilusta kiinnostuneelle. Toivottavasti biisi soi mahdollisimman monessa autossa tuolla kylänraitilla, Loippo kertoo tiedotteessa.

Lähti lapasesta

Kappale julkaistiin Spotifyssa ja muissa striimauspalveluissa keskiyöllä 21. lokakuuta. Siihen kuvattu musiikkivideo julkaistiin samana iltana Youtubessa.

Videon käsikirjoitus on Lehtosen ja Loipon käsialaa. Kuvauksesta, ohjauksesta ja editoinnista vastaa Jani Kekoni.

– Ajatus kappaleesta oli hyvä, ja kuten tapana on, niin yleensähän hommat lähtee lapasesta. Kuvattiin yksi päivä Pirkanmaalla ja toinen Lopella Saukkolan EK:lla. Hauskaa hommaa ja ammattitaitoisia ihmisiä ympärillä, Välimäki kommentoi.

– Ilman sponsoreita projekti olisi jäänyt haaveeksi. Ainakaan mieleen ei ole jäänyt vastaavanlaisella panostuksella tehtyä kappaletta tai musiikkivideota omakustanneartisteilta. Mukana ovat muun muassa Madcroc, Tampereen Lihajaloste ja Nokian Kotipizza Välimäenkatu, Lehtonen summaa tiedotteessa.

Aasian-Tyynenmeren rallin voittaja

Tamperelainen Välimäki ajoi ensimmäisen rallinsa vuonna 1993 ja voitti ensimmäisenä, ja toistaiseksi ainoana, suomalaisena FIA:n Aasian-Tyynenmeren rallisarjan mestaruuden vuonna 2005. Lisäksi hän on saavuttanut Suomen mestaruuden vuonna 2007 isossa A-ryhmässä.

– Videolle haluttiin vähän tuoda Jussin historiaa mukaan ja näyttää yleisölle, miten paljon mies onkaan saavuttanut, Lehtonen kertoo.

Polkee ku Jussi -videon voi katsoa täältä.