Leppäkosken Sähkön maksuton palvelu auttaa säästämään sähkökuluissa

Leppäkosken Sähkö Oy on avannut uuden palvelun, jonka avulla varaavia lämmityslaitteita voi ajastaa käynnistymään yön edullisten tuntien aikana.

Säästöohjauksesta hyötyvät erityisesti ne asiakkaat, jotka ostavat omalta sähkönmyyjältään pörssi- tai yösähköä.

Sähkökuorman ohjauksen avulla varaava lämmityslaite kytkeytyy sähkömittarilta päälle edullisten tuntien aikaan yöllä, jolloin sähköenergian yö- ja pörssisähkö ovat yleensä edullisimmillaan. Säästöohjaus -palvelussa kuormanohjauksen kytkentäaikaa muutetaan nykyisestä klo 22:sta yön edullisimmille tunneille kello 01:n jälkeen.

Maksuton Säästöohjaus-palvelu auttaa asiakasta hallitsemaan omaa sähkönkulutustaan ja vähentää sähköverkon kulutuspiikkejä, kun laitteet eivät kytkeydy yhtäaikaisesti päälle.

– Pörssisähköasiakkaiden edullisemman hinnan lisäksi palvelusta on hyötyä myös huoltovarmuuden näkökulmasta ja tehopulan riski vähenee kuormituksen siirtyessä yön pienemmän kulutuksen tunneille. Lisäksi palvelun käyttö on ekoteko, sillä yön tunteina sähköntuotannossa käytetään enemmän uusiutuvia tuotantomuotoja, Leppäkosken Sähkö Oy:n käyttöpäällikkö Jukka Rajala selvittää.

Kaksiaika- ja kausisiirron edullisempi hinnoittelu alkaa siis edelleen klo 22, vaikka kuormat kytkeytyvätkin päälle myöhemmin.

– Ohjauksen voivat ottaa käyttöön kaikki asiakkaamme, joilla on sähkömittarille kytketty ohjattavia sähkökuormia. Tällaisia kohteita ovat useimmiten sähkölämmitteiset omakotitalot. Palvelulle on nyt kysyntää, koska pörssisähkön tuntihinnat ovat yleensä edullisimmillaan yöllä kello 01 jälkeen, Rajala sanoo.

”Säästöohjaus -palvelun saa käyttöön täyttämällä palvelun tilauslomakkeen Leppäkosken Sähkön verkkosivuilla. Palvelu kytketään noin viikon kuluttua tilauksesta.