Yhteisöllisyyttä synnyttämässä – Ylöjärvellekin voisi syntyä buumi urheilukatsomoon, jos moni osallistuisi edes vähän

Ville MäkinenTalven palloilukausi on käynnistämässä tai osiltaan jo käynnistynyt. Ylöjärvellä se tarkoittaa sitä, että taas on mahdollisuus seurata pääsarjatason joukkuepeliä. Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue pelasi hienon viime kauden Futsal-Liigassa ja nyt joukkueen tavoitteet ovat yhä korkeammalla. Edessä on ainutlaatuinen mahdollisuus saavuttaa historiallinen aikuisten SM-mitali joukkuelajista.

YIlveksen joukkuetta on rakennettu ja viety valmennuksellisesti eteenpäin pitkäjänteisesti. Tuloksia alkaa tulla, kun pelaajatkin alkavat olla parhaassa peli-iässä. Valmistautumisjaksolla YIlves pelasi neljä harjoitusottelua ja voitti ne kaikki. Kovimpana näyttönä hallitsevan Suomen mestarin porilaisen MusaFutsalin kaataminen.

Menestyäkseen YIlves tarvitsee tukea. Se tarvitsee taloudellista tukea, mutta ennen kaikkea se tarvitsee taakseen intohimoisen kotiyleisön. Futsalissakin kotikentän merkitys kasvaa, jos kotijoukkueen takana mylvii omiensa puolella vankasi seisova kotiyleisö. YIlveksen kotiotteluissa koettiin jo viime kaudella välähdyksittäin hienoa tunnelmaa. Nyt olisi aika ottaa vielä yksi askel ja tehdä urheilutalon kotiluolasta hornankattila.

Ylöjärvellä voitaisiin ottaa esimerkkiä vaikkapa Ruotsin jääkiekon pääsarjaa pelaavasta Leksands IF:stä. Leksandin kaupungissa on vain vajaa 6 000 asukasta, mutta silti käytännössä jokainen Leksands IF:n ottelu 7 650 katsojaa vetävällä Tegera Arenalla on loppuunmyyty. Leksandissa jääkiekkojoukkue on koko alueen yhteinen asia. Katsomot täyttyvät, koska ihmiset haluavat kokea yhteisöllisyyttä. Joukkue on kaikkien joukkue.

Ylöjärvellä ei välttämättä saada aikaan ihan samanlaista buumia ainakaan kovin nopeasti, mutta mahdollisuus hienoon ottelutapahtumaan on olemassa. Suosittelen siis jokaista kantamaan kortensa kekoon ja käymään katsomassa edes yhden YIlveksen kotiottelun. Se ei ole pois miltään muulta urheilulajilta tai tapahtumalta. Päinvastoin, yhteisöllisyys voi siirtyä tai kopioitua urheilutalon katsomosta moneen muuhunkin tilaisuuteen.