Perheet kiersivät rastitehtäviä syystapahtumassa Pikku-Ahvenistolla

Perinteeksi muodostunut Pikku-Ahveniston perhetapahtuma (jotos) pidettiin jälleen 11.9.2022 kauniissa syksyisessä säässä. Tapahtuma jouduttiin perumaan 2021 koronan takia ja siksi ilmaisen tapahtuman järjestäjät olivat enemmän kuin tyytyväisiä, että tapahtuma saatiin tänä vuonna pitää.
Pikku-Ahveniston perhetapahtumassa jokaisella toimijalla oli oma ns. rastinsa, jossa perheet pääsivät yhdessä kokeilemaan erilaista tietoutta, havaintokykyä sekä kädentaitoja. (Kuvat: Sami Rantanen)

Tapahtuman toteuttavat ylöjärveläiset maanpuolustusjärjestöt yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Tapahtumassa korostui yhteisöllisyys sekä perheiden osallisuus.

Tapahtumassa ei tänä vuonna ollut ihan niin paljon kävijöitä kuin ennen koronaa olimme tottuneet tapahtumassa kohtaamaan. Osaltaan myös päällekkäiset tapahtumat kilpailevat ihmisten ja perheiden vapaa-ajasta.

Talkoisiin osallistuivat MP- järjestöjen lisäksi paikalliset: VPK, SPR, srk, MLL sekä partio. Kun talkoolaisia haastatteli, oli kaikkien ensimmäinen lausahdus ” todella hieno tapahtuma ja olemme ehdottomasti mukana myös tulevina vuosina”. Kaikista huokui iloinen mieli sekä yhteenkuuluvuuden tunne. Oli todella hienoa itse saada olla osa näin positiivista sekä yhteen hiileen puhaltavaa joukkoa.

Rastikierroksen lähtö ja maali oli Pikku-Ahveniston talolla.

Pikku-Ahveniston alue koettiin hyväksi paikaksi pitää kyseinen tapahtuma, koska siinä perheet pääsevät lähelle luontoa sekä reitti on pääsääntöisesti helppo kulkea. Nyt tapahtumaa oli mainostettu sosiaalisessa mediassa sekä kaupungin sähköisessä tapahtumakalenterissa.

Tapahtumassa jokaisella toimijalla oli oma ns. rastinsa, jossa perheet pääsivät yhdessä kokeilemaan erilaista tietouttaan, havaintokykyä sekä kädentaitoja. Löysin kaksi kaikki rastit käynyttä hymyilevää henkilöä, joten kyselin heidät kokemuksiaan.

Sotilaskotiauto toimi paikalla kahvilana.

Elli, 8 vuotta, sekä Martta, 11 vuotta, totesivat rastiradan kivoimmaksi yhteen ääneen makkaranpaiston sekä eko- pistoolilla ”ampumisen” sähköiseen maalitauluun. Tytöt muistelivat tuloksen olleen noin 43/ 50 p.

Puisen nopan tekemisen he muistivat myös hyvin, sahaaminen oli sujunut hyvin ja nopat tulevat kotona ahkeraan käyttöön. Mitään huonoa tai parannettavaa seikkaa tapahtumaan ei kumpikaan työtöistä osannut sanoa.

– Reittikin oli järven ympärillä hyvin merkitty, joten emme eksyneet, tytöt nauroivat.

Kysyttäessä tulevatko tytöt myös ensi vuonna oli vastaus yhteen ääneen huudettu ”joo”.

Lapset askartelivat kaarnaveneet.

Tapahtuman johtajan näkökulmasta kiitän jokaista toimijaa sekä organisaatiota, joka antoi oman arvokkaan panoksensa tapahtuman toteutukseen sekä tietysti kaikille Perhetapahtumaan (jotos) osallistuneelle perheelle sekä henkilöille. Radan kiersi myös aikuisia, joilla ei ollut lasta mukana ja tämähän on vain tapahtuman rikkaus.

Kiitos ja ensi vuonna taas näemme samoissa iloisissa merkeissä.

Sami Rantanen, puheenjohtaja, Ylöjärven Reservinaliupseerit ry