Kaupunkijazz keräsi jazzmusiikin ystävät kaupungintalon aukiolle – ”Oli semmoisia ajoittain mielenkiintoisia twinpeaksmäisen eteerisiä tunnelmia”

Kaupunkijazz järjestettiin perjantaina 12. elokuuta kaupungintalon aukiolla. Esiintymässä olivat sielukasta vokaalijazzia esittävä Anna Inginmaa ja debyyttilevyllään Emma-ehdokkuuksia kerännyt Linda Fredriksson.

 

Kaupunkijazz kokosi kaupungintalon aukiolle jazzin ja musiikin ystäviä laidasta laitaan. (Kuvat: Elviira Luoma)

Kaupungintalon aukio täyttyi nopeasti ihmisistä perjantaina 12. elokuuta, kun Kaupunkijazz keräsi yhteen jazzin ja musiikin ystäviä laidasta laitaan.

Illan ensimmäinen esiintyjä Linda Fredriksson julkaisi debyyttisooloalbuminsa Juniper 29. lokakuuta 2021. Mopo-, Superposition- ja Ricky-Tick Big Band -yhtyeistä tuttu Fredriksson yhdistää esikoisalbumillaan improvisaatioon pohjaavan jazzilmaisun sekä singer-songwriter-perinteen. Juniper oli ehdolla Emma Gaalassa vuoden 2021 Jazz-Emman ja Kriitikoiden valinta -Emman saajaksi.

Kokoonpanoon kuului saksofonisti Fredrikssonin lisäksi kosketinsoittaja Tuomo Prättälä, rumpali Olavi Louhivuori ja kontrabasisti Mikael Saastamoinen.

Monet olivat tulleet kuuntelemaan Linda Fredrikssonia, jonka tunnettiin jo edellisestä keikalta Kaupunkijazzissa Mopo-kokoonpanon kanssa.

Terveisiä kaupungin kulttuuripalveluille

Tamperelaiset Juuso Palo ja Jouko Ollilla ja nokialainen Pekka Leppäniemi olivat tapahtumassa kuuntelemassa muuten vaan, mutta erityisesti Linda Fredrikssonia.

– Vaihtoehtona oli Tappara-Ilves-peli tai tämä. Sen toisen mää oon nähnyt niin monta kertaa, niin tää oli parempi, Leppäniemi nauraa.

Kolmikko ei kuuntele erityisesti jazzia, vaan yleisesti paljon musiikkia. Löytyypä kolmikosta myös ”mustan musiikin asiantuntija”.

Jaana Helin-Kouhi ja Päivi Lukkari olivat tulleet Tampereelta kuuntelemaan niin ikään Fredrikssonia. Lukkari on käynyt kaupunkijazzissa aikaisemmin, Helin-Kouhille kerta oli ensimmäinen. Kaksikko tuli paikalle jazzin ystävinä kuuntelemaan molempia artisteja, mutta Fredriksson oli artistina tutumpi.

– Oli oikein rentouttavaa ja työviikon jälkeen mukavasti nollaavaa musiikkia, kertoo myös Katja Land.

Tamperelaisten Kielo Kärkkäisen, Lasse Immosen, Anri Tuohimäen ja Matti Salon mielestä keikka oli ”aivan upea”.

– Mietimme, että pitäisi lähettää terveisiä sinne kaupungin kulttuurin suuntaan, että tällaista tuotantoa vain eteenpäin.

Tamperelaiset Juuso Palo (vas.) ja Jouko Ollilla ja nokialainen Pekka Leppäniemi olivat tapahtumassa kuuntelemassa muuten vaan. Jazzkeikka oli parempi vaihtoehto kuin Tappara-Ilves-peli.
Päivi Lukkari (vas.) ja Jaana Helin-Kouhi olivat tulleet Tampereelta jazzin ystävinä kuuntelemaan molempia artisteja, mutta Fredriksson oli artistina tutumpi.
Tamperelaisten Kielo Kärkkäisen (vas.), Lasse Immosen, Anri Tuohimäen ja Matti Salon mielestä keikka oli ”aivan upea”. Tuohimäen sylissä vauva Alma.

”Twinpeaksmäisen eteerinen”

Ylöjärven Siivikkalassa asuva Marko Meretvuo on käynyt Kaupunkijazzissa aikaisemminkin. Tämän vuoden jazz oli metsäkyläläisen Joakim Kuotasahon ensimmäinen. Kuotasaho tulisi ehdottomasti ensi vuonnakin.

-Ylöjärvellä on liian vähän tapahtumia. Tämä on varsin sympaattinen, Ylöjärven näköinen tapahtuma, Kuotasaho sanoo.

Meretvuo kertoi Fredrikssonin keikan olevan ”ihan menevää saksofonijazzia”.

– Oli semmoisia ajoittain mielenkiintoisia twinpeaksmäisen eteerisiä tunnelmia, Meretvuo analysoi keikkaa.

Anna Inginmaa tekee sielukasta vokaalijazzia. Inginmaa nousi yleisön tietoisuuteen julkaistuaan Huominen on uni -albumin vuonna 2016. Vuonna 2020 hän julkaisi sooloalbumin jazzyhtyeensä kanssa.

Yhtyeen kokoonpanoon kuului Inginmaan lisäksi trumpetisti Mikko ’Gunu’ Karjalainen, pianisti Arto Ikävalko, rumpali Ville Luukkonen ja kontrabasisti Joonas Tuuri.

Tämän vuoden jazz oli metsäkyläläisen Joakim Kuotasahon (vas.) ensimmäinen. Kuotasaho tulisi ehdottomasti ensi vuonnakin. Ylöjärven Siivikkalassa asuva Marko Meretvuo on käynyt Kaupunkijazzissa aikaisemminkin.